Які реформи потрібні Україні у 2017 році?

04 січня 2017, 10:35
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
2598

У минулому році були запроваджені реформи в юстиції, реформи в міністерстві внутрішніх справ, почалося вдосконалення медичної та пенсійної реформи.

Вважаю, що  у 2017 році реально завершити реформування за кількома напрямками.

По-перше, необхідно імплементувати судову реформу, по-друге треба продовжити над вдосконаленням медичної та пенсійної реформи, по-третє треба вдосконалити виборче законодавство та завершити процес децентралізації. 

Децентралізацію майже неможливо провести без змін до Конституції, але навіть і необхідні закони зараз радою не приймаються. 

Реформи децентралізації штучно гальмуються певними політичними силами. 

І ще одним вважливим моментом вважаю, що мають продовжитися позитивні зрушення в МВС та Нацполіції. 

Перші позитивні результати реформ в МВС ми мали змогу спостерігати вже у минулому році. Започатковані міністром Аваковим реформи вже зараз демонструють позитивні тенденції в роботі та ефективність самих дій Нацполіції. І ще одним показником ефективних реформ в МВС є те, що в областях розпочали запускати роботу сервісних центрів МВС, що є дуже зручним для громадян. 

Хочу зазначити, що будь-яке реформування необхідно починати зі зміни сенсів. Також необхідно звернути увагу на те, що провайдери реформ або не комунікують з громадянами, або неправильно роз’яснюють хід реформ. Говорити варто не лише про позитив, але і про відверті провали. 

Крім цього варто зазначити, що владі потрібна підтримка громадянського суспільства, проте воно має залишатися незаполітизованим та професійним – це єдиний шлях досягнути позитивних результатів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.