Заговори, щоб я тебе побачив...

04 листопада 2016, 07:54
Власник сторінки
Журналіст, письменник
3
357

Кому залітний шоумен не до шмиги?

Тут такий собі «новий українець» Айдер Муждабаєв, який також прибулець із сусідньої столиці, з посади, підкреслю, заступника головного редактора газети «Комсомольская правда», яка вже три роки поспіль, як мінімум, не виходить у світ без образливої, принизливої публікації щодо України і українців, переїхав начебто до Києва, став завзято захищати феноменально активного в українських ефірах гастарбайтера-заробітчанина Ганапольського. Настільки діяльного у наших теле-радіо ефірах, що уже в очах від нього рябить, у вухах його примітивне шоуменство рекордною недорукуватістю бринить. 
Так оцей пан Айдер став буквально лякати нас усіх українців, хто збридився недолугим заробітчанством падкого на словоблуддя заїжджого шоумена. Мовляв, «ви хоч знаєте хто такий Матвій Ганапольський?», багатозначно запитує кримськотатарський активіст. Що все це не моя вигадка, читайте тут - http://replyua.net/…/44212-muzhdabaev-vy-hot-v-kurse-goryac…
Та де ж там відати нам про таке! – за всіх відповім. Ви ж з паном Ганапольським є великі генії великої сусідки, а ми тут прості-смертні, повинні, мабуть, вуха притиснувши до маківок, уважно слухати вас і очима поїдати, на вуса свої все те повчання мотати, що розбуялий посланець з великої столиці нам проглаголить, який ви, пане Муждабаєв, для нас дороговказ у своїх безсмертних блогах накреслите. Ви ж обидва - великі духи замало не самого всесвітнього велита в дрібненькій його подобі. Що це так, є переконливий доказ. Он нещодавно у свій цьогорічний день народження, напевне, ковтнувши чогось там веселого, став вимагати негайно на торжество доставити відомого шоумена наш сонцеликий глава держави. Сумно, либонь, було (під час війни з рашою!) без словоблуддя залітного гастарбайтера з міста М. Та й як же ж без її представників (коли маємо від росіян уже понад десять тисяч гробів, і смертний цей рахунок замало не щодоби зростає!) можна весело святкувати за шоколадним столом!? Мабуть, це саме через подібне вінценосне запрошення, ви, пане Айдер відтепер такої високої думки про геніальне баламутство в ефірах пана Матвія. 
Для кримськотатарського активіста спеціально поясню, як людині, що недавно в Україні мешкає: в нашого глави держави своя блатна компанія, а в народу українського думка зовсім інша щодо ситуації в державі побутує, про роботу наших плоть від плоті олігархічних ЗМІ. Бо керманич наш повсякчас у хмарах витає, там у повітряних палацах, либонь, і мешкає. А ми всі своє щастя шукаємо на землі, в яку тисячі наших героїв уже похоронено, котрі загинули від безумства "відпускників" та бурятів з чеченцями, про яке щодня нагадують нам мимоволі скудоумні ефіри пана Ганапольського. То навіщо, скажіть, нам слухати недолугі проповіді тих, хто христопродавців сусідньої держави водночас цими ж голосами розважає. Нехай уже там красується. Тим паче, що його ефіри, це, як мені видається, прояви публічного психопатства: ведучий сам себе лише чує, проявляє повну зневагу до тих, кого закликає телефонувати йому в прямий ефір. Що ж тут незрозумілого відносно нашого конкретного «фе» залітному сусідському соловейку? 
А для повної ясності приведу решту аргументу пана Муждабаєва на користь начебто величі і неперевершеності пана Ганапольського. Він пише: «Ви говорите про непатріотизм, але при цьому поняття не маєте, що ця людина народилася і виросла в Україні, а його українська мова набагато краща української мови тих людей, які накинулися на ведучого».
Вельмишановний пане! Ми своїх вихідців навіть по халявах знаємо, так що даремне мільйони українців повчаєте, як жити і кого за що поважати. Ми вже тут якось без ваших залітних порад обійдемося. І що собою являє, звідки походить ваш кумир із зореносної добре знаємо, і що мовою нашою непогано володіє також. Але всяко ігрує її. Тільки помітно підвищує відсоток русифікації в українських ефірах. Крім того, володіння мової корінної нації, як бачимо, абсолютно нічого не значить в порівнянні з тим РФфільством, яке так і бринить замало не в кожній його ефірній фразі, 99,99 відсотків яких звучать в наших ефірах з дрімучим ворожим акцентом. Що поробиш, наживний рефлекс облудного "старшобратства" дається взнаки, а потім, для чого нам усе це слухати? Ось чому весь український люд за те, щоб завозних заробітчан мило попросити з наших теле-радіо ефірів. В Україні має бути українське радіо, українське телебачення з повноцінними українськими ефірами. І ніякої двомовності, під якою завжди виперає живіт вагітності дрімучою ворожістю, в тому числі, й у виконанні завізних Ганапольских, Кисельових, Шустерів. Дякуємо за те, що начебто підсобили, панове! Мабуть, що вже досить нам допомагати...
Та й знання нашої мови, пане Айдере, знаєте, не завжди вирішальний показник у наш бурхливий і химерний час.
Ось, до прикладу, глава меджелісу кримськотатарського народу, ваш вождь Рафат Чубаров також буцімто непогано володіє українською. І начебто в усьому підтримує політику нашої держави, бо ж з нашого бюджету спрямовуються чималі кошти на утримання та підтримку всієї вашої діяльності, і папахи парламентаріїв зі всіма привілеями звідсіля ж… Але цими днями пан Рафат враз вигулькнув у ситуації, коли інакше, як зрадою інтересів української нації не назвеш. Він у групі представників ряду нацменшин на нараді в Міносвіти з приводу відпрацювання положень законопроекту «Про освіту» найголосніше кричав про те, що Україна не повинна в новому законі прописувати норму, щоб діти у школах вивчали державну мову. Зате мало не до істерики вимагав, щоб оволодіння мовою нацменшин ЗДІЙСНЮВАЛОСЯ ВИКЛЮЧНО ЗА РАХУНОК УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ. Хоча в усьому світі таке здійснюється в недільних школах за власний кошт громадян, можливо, громади чи церковно-духовних утворень. Тут же неймовірний гвалт: лише за кошт дрежави. Себто, годуй нас, Україно, з ложечки. У своїх дітей від рота одірви - віддай усе нацменшинам. Послухавши це, наш моральний батько, Тарас Григорович Шевченко, сказав би, що пан Чубаров намагається позбавити українців останньої свитини. Якщо бажаєте знати про це більше – почитайте у Фейсбуці сторінку пані Лариси Ніцой, де цьому присвячено ряд публікацій, де водночас й почуєте свого вождя з його недолугими й провокативними заявами наживо - http://korrespondent.net/url.hnd?url=https://www.facebook.com/larysa.nitsoi/posts/1296980617000734
На жаль, попутчики, навіть україномовні, досить часто є друзями до певного повороту. А щоб збудувати Україну потрібно бути не лише патріотами, але й рішучими людьми, і свою мову відстоювати до кінця. Бо рідномовність це основа держави, панове!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.