КОМЕНТАРІ ДО ДОГОВОРУ ОРЕНДИ ЗЕМЛІ, ЯКІ УКЛАДАЮТЬ АГРОХОЛДИНГИ

22 жовтня 2016, 16:19
Власник сторінки
0
248

ФОТОКОПІЯ ДОГОВОРУ - В ПОПЕРЕДНІЙ ПУБЛІКАЦІЇ

Перелік норм договору, які дискримінують інтереси простої людини (селянина) як орендодавця:

-п.2.4: занижена нормативна грошова оцінка земельної ділянки площею 6 га (215 тис.грн)

-п.3.1: договір укладається строком на 7 років і буде вважатися автоматично пролонгованим, якщо за 90 днів до його закінчення орендодавець не повідомить орендаря про розірвання договору. Тобто, строк 90 днів є дуже малим.

-п.4.1: занадто малий розмір орендної плати (30,5 тис.грн), визначений без урахування сплати податків, що вводитиме в оману селян. Даний розмір орендної плати є фіксованим аж на 7 років! Хоча у п.4.2 і є вказівка на урахування індексів інфляції, проте не визначений порядок такого врахування.

-п.4.1: орендарю надано право (за згодою з орендодавцем) видавати в рахунок орендної плати продукцію, але за цінами, встановленими орендарем! Не складно здогадатися, ці ціни будуть значно завищеними.

-п.4.5: смішний розмір пені за порушення зобов'язань орендарем (0,01% несплаченої суми/день). Підставою для фактичного звільнення орендаря від обов'язку сплачувати орендну плату є ситуація, коли орендар відмовився відкрити банківський картковий рахунок для перерахування орендної плати у банку, вказаному орендарем. Тобто, орендодавець навіть банк не може обрати самостійно.

-розділ 5: не визначені види товарного сільськогосподарського виробництва, для яких використовуватиметься земельна ділянка, а також обмеження. Не передбачене взагалі проведення сивозмін.

-п.6.3: орендарю надано право безоплатно користуватися земельною ділянкою до моменту її державної реєстрації

-п.7.3: поліпшення стану земельної ділянки, що проводиться за письмової згоди орендодавця, підлягає повному відшкодуванню з боку орендодавця. На орендаря такий обовязок не покладається. Тобто, латифундист зароблятиме гроші, а простий селянин оплачуватиме вартість добрив. Окрім цього, ризик знищення (пошкодження) об'єкта оренди несе орендодавець (п.10.1), водночас, об'єкт оренди не підлягає страхуванню (п.11.1).

п.15.1: орендар одержує беззастережне право використовувати персональні дані орендодавця в усіх типах правовідносин

КАБАЛА/КРІПОСНЕ ПРАВО/РАБСТВО для орендодавця надійно забезпечується такими нормами:

-п.3.1: орендар має переважне право поновити договір на новий строк

-п.9.2.4: орендар має переважне право купівлі земельної ділянки у випадку її продажу

-п.9.2.6: орендодавець не має права без попередньої згоди орендаря вчиняти будь-які юридично значущі дії щодо земельної ділянки (продати, надати в користування, заставу, передати в спільну діяльність, встановити сервітут)

-п.15.2: орендодавець і його правонаступники не мають права відмовитися від реєстрації права оренди

 

 

Отже, в чиїх інтересах продовжили мораторій на продаж с/г земель? На прикладі конкретного договору ми переконалися, що в інтересах ОРЕНДАРІВ-сировинних олігархів, які звикли висмоктувати всі соки, а щось віддавати людям вони не звикли. Адже простих людей і за Людей вони не вважають. Іншими словами, хочуть і надалі за безцінь доїти українські чорноземи та укласти ганебні договори оренди з тими, хто їх ще не уклав.

З такими договорами ринку землі не буде. Точніше, буде в інтересах олігархату. На мою думку, перед зняттям мораторію необхідно ухвалити закон про визнання нікчемними умов договорів про оренду с/г землі, стороною яких є фізична особа, що обмежують правомочності власника (зокрема, розпорядження).

І ці патріоти та поборники Українита їх політична обслуга дуже дбають про те, що не дай Боже продати невигідно землю старенькій бабусі чи дідусю. Адже вони так про них дбають. Тільки й живуть інтересами простого люду – постійно підвищують пенсії, зробили безкоштовними ліки… Але є тут щось нещире… Ще політична обслуга олігархів активно розповідає людям, що головне не допустити або іноземний інвестор придбав українську землю, бо це бути закріпаченням українців. Тобто, краще щоб наші оббирали, тоді не так прикро, чи не так!? Знаєте, так як господарюють наші, то найгірший іноземець не господарюватиме.

Боже, збав нас від олігархського іга. Амінь. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: мораторій,олігархи,популізм,сільськогосподарські землі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.