Зустріч з паралімпійцями – зустріч з героями!

06 жовтня 2016, 13:11
Власник сторінки
Общественный деятель
1
4025

Після Паралімпіади в Ріо вся Україна вважає її учасників справжніми героями. Кожна медаль сприймалася, як велика перемога. І цих перемог українська паралімпійська збірна здобула у Ріо-де-Жанейро 117. Ми посіли третє місце після Китаю та Великобританії.

Наші спортсмени з обмеженими можливостями здивували всіх, демонстрували командний дух, волю до перемоги, наполегливість та не звертали уваги на труднощі. Цілеспрямовано йшли до мети й встановлювали нові рекорди. Виступ української збірної став підтвердженням особливої вольовитості та незламності наших людей. Країна вами пишається! Вам вдалося гідно представити Батьківщину та підняти її імідж в очах світової спільноти! Як зазначив Президент під час нагородження олімпійців та паралімпійців – учасників Ріо-2016 - «…найкращий виступ за всю її історію…».

Тим не менше, усі ми розуміємо, що виступ основної, олімпійської збірної, на жаль, не став показником нашого потенціалу в спорті. Скромні здобутки основної команди: 2 золота, 4 срібла та 4 бронзові медалі – це лише підтвердження того, що сьогодні держава дуже мало уваги приділяє спорту. А вітчизняному спорту як ніколи необхідна підтримка. У нас не гірші спортсмени, ніж ті, що йдуть попереду у командному заліку олімпійського рейтингу. Просто підводить технічна сторона підготовки, обмеженість фінансування та відсутність популяризації спорту серед населення.

Майбутніх чемпіонів потрібно формувати з дитинства. Саме тому відновлення масовості фізичної культури та спорту – це той крок, який необхідно зробити передусім. Крім того, необхідно законодавчо закріпити норму щодо спрямування на розвиток фізичної культури та спорту 30% коштів, отриманих місцевими бюджетами від акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби. Збереження та розбудова мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, без яких неможлива підготовка спортивного резерву – стратегічно важливе завдання.

​Розумно підійшовши до політики у цій галузі, ми зможемо відродити масовість спорту у нашій країні, підвищити рівень здоров’я нації. Тоді перемог українських спортсменів на олімпіадах та інших світових змаганнях ми побачимо набагато більше!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.