Бізнес та політика під патронатом олігарха Кабишева

03 жовтня 2016, 17:27
Власник сторінки
1
748
Бізнес та політика під патронатом олігарха Кабишева

Бізнес та політика під патронатом олігарха Кабишева, або чому Кропивницький «УКРОП» зливають під Порошенка?


На минулому тижні сталася події, які повністю змінили уявлення громадськості що-до партії «УКРОП»  в Кропивницькому. З одного боку на з’їзді партії в Києві була засуджена діяльність президента та його партії «Блок Петра Порошенка». Фактично центральному рівні УКРОПівці проголосили, що йдуть в опозицію до президента та його партії на всіх рівнях. В той же час у Кропивницькому керівництво партії помстилося одному з депутатів міської ради через те, що він відмовився «зливатися» під «Блок Петра Порошенка».

Чому на центральному рівні «УКРОП» іде в опозицію до президентської політичної сили, а в Кропивницькому керівництво партії вчинило розправу над депутатом, який відмовився «зливатися» під «БПП»? Ми вирішили спробувати знайти відповідь на це запитання.

Величезна мережа цілодобових супермаркетів по всій області, 3 з яких знаходяться в густонаселених районах Кропивницького. Нічний клуб, кінотеатр, готель та більярдний клуб, зал дитячих розваг. Такий собі набір олігарха місцевого розливу. Не вистачало лише кишенькової партії.

Не тільки легальним бізнесом живе Дмитро Кабишев.  Жага наживи невпинно штовхала на освоєння нового спектру послуг. Так за ініціативою компаньйона Михайла Бєжана в нічному клубі «Провокатор» почали торгувати наркотиками. Для клієнтів з невеликим достатком в супермаркеті «Копілка» вночі можна було придбати дешевий алкоголь. Звичайно ж документи ніхто й ні в кого не питав, адже значна кількість відвідувачів – неповнолітні. Специфіка  бізнесу Кабишева, потребувала тісних зв’язків з чиновниками та депутатами, а тому правоохоронці обходили його «десятою дорогою». Так було до тих пір, поки очах у охоронців нічного клубу до смерті забили школяра.

Після революції гідності вирішувати питання з кришою для незаконного бізнесу Кабишева стало складніше. Міліціонери та чиновники стали не такими піддатливими. Відвідувачів стало менше в рази. Постійні дискотеки вже давно не проводилися, а тому торгівлю наркотиками довелося перенести до більярдної зали. Як і раніше високі прибутки продовжував приносити продаж алкогольних напоїв вночі. Але домовлятися з чиновницькою «кришою» стало складніше.

Напередодні місцевих виборів до Дмитра прийшли компаньйон Михайло Бєжан та Олександр Дануца, який тоді вже займався БПП та орендував в «Копілці» приміщення під медіа групу. Дануца обіцяв безхмарний шлях в політику, завести в ради всіх рівнів підконтрольних Кабишеву депутатів та за рахунок підтримки влади вирішувати питання. Список теж планувався серйозний. До лав «УКРОПУ» брали в першу чергу тих сильних кандидатів, яким відмовили в БПП. Так з’явився раніше судимий за зґвалтування Бєлов, якого «кинули» Онули, та багато інших. Крім того в списках пішли підлеглі Кабишева, як наприклад Олексій Мірошниченко. В районах області вибори були цікаві лише там, де у Кабишева та Бєжана були свої магазини.

Результат виборчої кампанії виявився несподіваним. До рад різних рівнів зайшли в першу чергу не люди Кабишева-Бєжана, а кандидати, які активно працювали на округах. Сам Дануца виявився «збитим льотчиком», він і свої власні вибори програв, і на мерських не все було гладко. Та й результат БПП по місту виявився, м’яко кажучи, слабеньким.

Бєжан, пішов у міську раду, де звичайно ж очолив комісію з питань торгівлі. Як іще захищати напівлегальний бізнес? Пізніше на посаду начальника управління торгівлі назначили його однопартійця Сергія Горбовського. Наче все складувалося так як треба. Протекція з боку Блоку Петра Порошенка відкривали нові перспективи. Але щось пішло не так. Партійці та депутати не захотіли «зливатися» під «збитого льотчика» Дануцу та керовану ним БПП.

Йдучи на посаду Горбовський будучи вже досвідченим чиновником, явно не планував займатися махінаціями з незаконною торгівлею алкоголем та наркотиками. Михайло ж навпаки, розраховував на безкарність та продовжував споювати молодь, наполягав на верховенстві Порошенківців.

Невдачі пішли одна за одною. То партійці відмовлялися «зливатися» під ББП, то на центральному з’їзді президентську партію оголосили головним ворогом «УКРОПУ», то громадські активісти впіймали «Копілку» на продажу споюванні молоді в нічний час. В МІші Бєжана почали здавати нерви! Як поставити на місце депутатів і в той же час зберегти дружбу з Порошенківцями? Вихід підказав Віталик Бєлов – залякати партійців, змусити їх підкоритися. Він чудово знав, де живе Горбовський. Знав, що ставить машину в дворі. Підступно й підло її понівечили, натравивши здоровенного бійцівського пса. Чи варто говорити, що правоохоронці справу замнуть? А от чи прогнеться після цього Сергій Горбовський під Бєжана та Дануцу? – Оце вже інше запитання.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Порошенко,политика,Геннадий Корбан,Партия УКРОП,Кропивницкий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.