Авакову, або «з хворої голови на здорову…»

31 серпня 2016, 11:49
Власник сторінки
0
259

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що російська і «ДНР»-івська пропаганда, що діяла через журналістів, які готували новини і аналітику для каналу «Інтер».

Так, з подачі А.Авакова, 3 серпня ц.р. в Інтернет потрапило листування співробітниці міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Листування датоване 2015 роком. З масиву викладеного листування виходить, що співробітники каналів «Інтер», «Україна», «Донбас» затверджували із представниками так званої «ДНР» тексти своїх матеріалів.

 Надалі, Арсен Борисович концентрує увагу на телеканалі «Інтер», приділяючи у своєму улюбленому Фейсбуці і у підконтрольних медіа аж надто багато уваги… Зокрема Арсен Аваков також вважає, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не може не реагувати на скандал: «I на закінчення. Нацраді з телебачення і радіомовлення. Звичайно, за таке не треба позбавляти ліцензії ТРК "Интер" - треба грамоти давати - з гербом... з російським. Займіть позицію - не ховайтеся!».

Безперечно, зайняти позицію, як закликає міністр дуже важливо, особливо, коли російський агресор продовжує зазіхати на нашу землю. Проте, не зрозуміло, чому пан Аваков у випадку з «Інтером» апелює до інших, всі зрадники і недолугі керівники, окрім нього. Можливо він забув, що 214 стаття кримінального-процесуального кодексу України зобов’язує його, як посадову особу невідкладно внести відповідні відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Як, до речі, підлеглі Авакова переважно і робили, не зважаючи на підслідність, а особливо у питаннях, де мова йде про цифри з багатьма нулями.

Згадаймо, як у 2014 році, напередодні виборів, за вказівкою Авакова слідчі МВС вже реєстрували провадження за «терористичною» 258 статтею кримінального кодексу у відношенні структури, афільованої з «Інтером», на підставі чого проводився обшук і виїмка у приміщеннях «Об’єднання російських телеканалів» і «Торсат», які «здійснювали інформаційне супроводження діяльності терористичних груп на території України». Але тоді, очільнику МВС достатньо було прохання Ігоря Коломойського, який вів епічну битву з «льовочкино-фірташівським» «Інтером». Тому, питання: а що заважає пану Авакову відреагувати у цілком законний спосіб зараз? Тут може бути лише кілька варіантів. Або вказана електронна переписка отримана не зовсім у законний спосіб, чи не автентична. Або весь інформаційний ґвалт був вчинений заради розкрутки особистої сторінки «фейсбук-міністра» та політичного самопіару.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.