Брати приклад з наших славетних пращурів

25 серпня 2016, 13:32
Власник сторінки
народний депутат України фракції Радикальної партії Олега Ляшка
3
170
Брати приклад з наших славетних пращурів

В українській історії було кілька особистостей, які ми, українці, маємо добре пам’ятати. І не просто пишатися, а брати з них приклад, черпати натхнення у щоденному житті.

Особливо сьогодні, коли на нашу землю знову прийшла війна.

Атаман Іван Сірко був чи не найуспішнішим українським полководцем. Проти агресивної Османської імперії атаман здійснив понад 55 успішних походів і жодного не програв! У чині полковника він відмовився прийняти присягу московському цареві, а в 1668 році звільняв українські міста від російських бояр і їхнього війська. Недарма козаки обирали його атаманом багато разів поспіль.


24 – 25 серпня 2016 року в селищі Грушівка Дніпропетровської області за підтримки Радикальної партії проходить Міжнародна мистецька мега-імпреза кобзарсько-козацького змагання, декоративно-ужиткової, художньо-народної творчості та народних промислів «Козацька слава отамана Сірка - на крилах Незалежності». Автором ідеї та художнім керівником заходу виступив відомий виконавець, депутат Дніпропетровської облради від Радикальної партії Володимир Забара. Усе це відбувається у сакральному місці української нації, яке пов’язано з легендою козацького безстрашшя Іваном Сірком, недалеко на Дніпропетровщині, неподалік від могили І.Д. Сірка.

Але я хочу згадати ще одну видатну постать нашої історії – величного князя середньовіччя Володимира Мономаха. Він виграв у своєму житті ще більше битв. Він першим почав бити половців на їх території та убезпечив свої міста від розорення, а народ – від смерті чи рабства.

До речі, одна із перших успішних битв у степу відбулася недалеко від місць пов’язаних із атаманом Сірком – на березі річки Сутень, що на території сучасної Запорізької області, де до того безроздільно панували половці. Саме від половців пішла давня назва місця, де сьогодні захоронені останки Івана Сірка.

Але Володимир Мономах був ще й добрим господарем. Ще до того як став київським князем, він зміг об’єднати усіх князів проти зовнішнього ворога. Усе життя будував нові міста та церкви, розвивав торгівлю та ремесла.

І сьогодні, щоб Україна вистояла та перемогла, нам дуже потрібні не тільки мужність та військові вміння, а й ефективне управління та потужна економіка.

Тому від щоденної роботи кожного з нас, від нашої єдності залежить майбутнє нашої держави.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.