Лікарі та "азовці": союз є неминучим.

18 серпня 2016, 13:33
Власник сторінки
науковець, філософ
0
113
Лікарі та  азовці : союз є неминучим.

Вчора відбулась масштабна акція протесту під Міністерством хорони здоров’я. Характерно ,що основну частину учасників склали активісти Азовського руху. Ось ,що повідомляє офіційний сайт «Азову»:

Вчора відбулась масштабна акція протесту під Міністерством хорони здоров’я. Характерно ,що основну частину учасників склали активісти Азовського руху. Ось ,що повідомляє офіційний сайт «Азову»:

«17 серпня, у Києві під будівлею Міністерства охорони здоров'я пройшла акція «Антигеноцидна дія» проти процесів у медичній галузі, що мають ознаки геноциду українського народу.

Сотні медичних працівників, представники профспілок, волонтери, активісти Цивільного Корпусу  «Азов» та просто небайдужі громадяни зібралися аби вимагати удосконалення законодавства з охорони здоров'я, зміни системи управління галуззю, удосконалення системи кадрового забезпечення, підвищення структурної ефективності медичної допомоги.

Протестну ходу супроводжували гасла «Слава Україні!», Україна понад усе!» та «Один за всіх і всі за одного!», які заряджали представники «Азову» як символ підтримки активістами Цивільного Корпусу лікарів та всіх співробітників медичної галузі. Підійшовши до будівлі МОЗ, активісти почали виголошувати мету акції, описувати проблеми, які нині існують у сфері медицини. Слово мали і представники «Азов» Душман - заступник Голови КВПУ (Конфедерація вільних профспілок України) та Телець - начальник медичної служби полку. Виголосивши промови, була створена переговорна група, яка пішла передавати вимоги можновладцям. В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, уважно послухала мітингуючих.

Закінчилися перемовини тим, що наразі мітингарі задовільнили свою мету, з якими вони йшли на акцію - можновладцям передано вимоги медиків, і у них є три робочі дні, щоб надати адекватну на них відповідь. Якщо через 12 днів вимоги виконані не будуть - розпочнеться процедура страйків медиків по всій країні. Якщо ж вимоги будуть почуті - розпочнеться довготривалий процес реформації медичної галузі в Україні.»

 

Абсолютно неадекватне, руйнівне ставлення до вітчизняної медицини(так само як до науки та освіти) , перетворилось за останні 25-років в своєрідну візитну картку всіх правлячих режимів. Характерно ,що дику ситуацію при якій слово лікар перетворилось в синонім «ніщеброда» або вимушеного корупціонера, критикують геть усі. Включно з силами які неодноразово перебували при владі. Тим не менш незмінність ситуації явно свідчить про те ,що лікарям і всім людям яким небайдуже здоров’я українців стає зрозумілою необхідність виходу за межі «системи» і створення нового українського порядку. Без цього не має ніякого значення калейдоскоп партій , президентів та депутатів. Влада олігархату та демагогів ніяких проблем не вирішує, вона сама є проблемою.

Отже , альянс лікарських профспілок з правими націоналістами ,що пропонують створення принципово нового «Українського порядку» є більш ніж логічним і , фактично, неминучим.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.