Що буде восени із народом?

24 липня 2016, 14:21
Власник сторінки
0
162

Усі кажуть про третій майдан. Навіть не так. Лякають владу справжнім бунтом. І все через нові тарифи на комунальні послуги. Експерти теж розділилися у своїх думках.

Одні кажуть - так, революції бути. Інші - та ну ви що, панове? Українці народ терплячий... чи не так, українці народ розумний і на "заклики псевдопатріотів не вийдуть, бо це означає грати на руку Кремлю" (майже дослівна цитата). 

Та невже? 

Український політикум і проплачені експерти наївно гадають, що українці не мають права висловлювати свій протест. Що народ має обожнювати свою владу і проклинати Росію. Та на дворі 2016-ий, а така риторика була ефективною в 2014. Тепер же багато людей розуміють, who is who, а тому вже не ведуться на голослівні балачки Порошенка, Парубія, Гройсмана та Ко, які щораз лякають громадян погіршенням ситуації на Донбасі й ризиком відновлення повномасштабних дій. 

Усі вже давно усвідомили просту річ. 

Війна для української верхівки вигідна, адже дає змогу списати на неї економічні провали, відсутність реальних реформ, погіршення рівня життя. Крім того, сумнозвісна АТО, яка триває, на секунду, 2 роки і 3 місяці (!) дає можливість Києву за допомогою санкцій ЄС та США придушувати Росію, доки та не загнеться. Але такий підхід не спрацьовує. Ба більше - така пасивна політика української влади щодо Донбасу призводить до нових смертей наших громадян як на цьому, так і на тому боці.

Росія не та держава, з якою треба грати в шахи, як у шашки. Тому рано чи пізно доведеться робити хід конем. І, напевне, це вже зробить не Петро Порошенко, і навіть не його соратники, а новий президент. І станеться це, я міркую, раніше 2019-го року. 

То що там із осінню і третім майданом? Ну вийдуть люди. Хто за гроші, хто просто так, за майбутні дивіденди (читай опозиція). Зрештою, все, як завжди. Пострайкують і додому. А там, як ляже карта. 

Зрештою, все, як завжди..
P.S. Влада насправді боїться третього майдану. Не дарма ж політики лякають людей тим, що після революції Україну вже до купи не збереш. Насправді ж третій майдан на сьогодні малоймовірний, адже у Порошенка немає серйозної опозиції. Олігархи теж залякані наслідками другого майдану, а тому підтримувати когось з маргіналів наразі не готові. Країни Заходу теж не бачать альтернативи нинішньому президенту і уряду, яких вони вважають борцями з Росією. А думка народу в цій ситуації ролі не відіграє. Досвід успішних революцій показує, що змінити владу можна двома способами: грошима або зброєю, чи одночасно тим і другим. Якщо зброєю, то до влади приходять військові (хунта), якщо грошима, то "демократи". Гроші насправді інструмент найнеобхідніший і політики та бізнесмени дуже добре це розуміють - ось чому на Євромайдан жертвували кільканадцять тисяч гривень щодня. Без грошей, на жаль, будь-який майдан приречений на загибель.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.