Місцеві депутати мають ввести мораторій на підвищення тарифів

10 липня 2016, 16:38
Власник сторінки
0
295
Місцеві депутати мають ввести мораторій на підвищення тарифів

Київрада ввела мораторій на підвищення тарифів з 1 липня. Те, на що виявилася нездатною центральна влада, зараз мають виправити міські та обласні ради.

За прикладом Києва вони мають на своїх сесіях прийняти рішення про скасування установлених тарифів, а також заборонити нараховувати пеню за несплату за ЖКП за новими тарифами.

Хто б що не говорив — це важлива новина, місцева влада має стати каталізатором антитарифного руху. Чудово, що вона вже розуміє, що з обуренням людей напередодні опалювального сезону зіткнеться саме вона, і розгрібати доведеться їй. Плюс — місцеві депутати та мери дають зрозуміти, що також бачить всю грабіжницькість цін і тарифів на газ для населення, і не збираються це прокривати. Сьогодні — Київ, завтра — Одеса, післязавтра — Івано-Франківськ, Львів та інші міста. Якщо всі місцеві ради України визнають, що все, що діється з тарифами, — неправильно і незаконно, громадяни швидше усвідомлять свою силу над владою, яка повинна слухати і чути людей. Завдяки цьому тарифи будуть скасовані.

Рішення про заборону нараховувати за розрахунками з 1 липня 2016 року та стягнення з населення міста Києва пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги також є дуже своєчасним та необхідним. Заявами про штрафи людей намагаються залякати і поставити в стан безвиході — “ви будете платити”. Це несправедливо в умовах, коли ціни й тарифи на ЖКП завищені в рази, а доходи людей із кожним днем влада вимиває з посиленим азартом. Такий підхід до громадян країни абсолютно недержавницький, і це добре, що місцева влада в силу запуску децентралізації розуміє свою та наявні важелі для захисту своїх людей. Чекаємо узгоджених дій від Асоціації міст України.

«Публічний аудит» вже звернувся до суду з позовом до Кабміну з вимогою скасувати постанову про підвищення ціни на газ, а також оскаржує в Європейському суді з прав людини створення НКРЕКП, яка на сьогодні працює та приймає свої рішення про підвищення тарифів неконституційно, незаконно.

Собівартість українського газу орієнтовно — 50 доларів за тисячу кубометрів, і в цю ціну вже закладено дельту на розвиток українського газовидобутку. Між тим, із 6900 гривень «Укргазвидобування» отримує 100 доларів – цих грошей більш ніж достатньо для розвитку української газової промисловості. Чому тоді ціна на газ має бути 6900? Бо 3600 — це податкове обтяження, вигадане нинішнім парламентом, підписане нинішнім прем’єром і президентом. Таких податкових обтяжень бути не повинно. Не може бути ренти для людей на видобуток українського газу, якого для потреб людей цілком вистачає! Затверджена ціна — не економічна формула, це формула «забаганок» перших осіб держави.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.