Провідні експерти виступили проти підвищення тарифів

17 червня 2016, 16:29
Власник сторінки
0
160

ГО «Публічний аудит» разом із вітчизняними експертами у сфері енергетики та комунальних послуг підготували спільний Маніфест до влади.

В документі ми заявили про економічну необґрунтованість підвищення ціни на газ і тарифів для населення. 


Ми висунули цілу низку вимог до влади щодо наведення порядку в тарифній політиці держави та недопущення колапсу в сфері житлово-комунального господарства. Ми наполягаємо, що цілком економічно обґрунтованою є ціна на газ для населення на рівні 3 500 грн і близько 3 000 грн для теплокомуненерго як оптового покупця.

Ознайомитися з повною версією маніфесту можна за посиланням: http://korrespondent.net/url.hnd?url=https://drive.google.com/open%3fid%3d0B8VnM3zwsTLhcDlUZV9CcVVfVWc

Маніфест підписали: екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, керівник ГО «Публічний аудит» Максим Гольдарб, директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Валентин Землянський, співголова Фонду енергетичних стратегійДмитро Марунич, експерт ГО «Фонд суспільної безпеки» Юрій Гаврилечко, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров, директор Агентства соціальних комунікацій Сергій Бєлашко та керівник проекту Єдиної державної системи моніторингу енергоресурсів та послуг ЖКГ Анатолій Любаревич.

У той час як деякі експерти виступають за підвищення тарифів та вважають це суто технічним рішенням, ми відкрито заявляємо про очевидний обман і будемо йому протидіяти, а не потурати. У ціну газу закладені всі можливі «хотєлкі», тому вона надута як мінімум вдвічі. Влада й сама не може дати зрозумілих пояснень, чому українці за власний газ мають платити, як за імпортний.

Ми вимагаємо, з-поміж іншого, виключити необґрунтовані податкові обтяження у вартості реалізації українського газу населенню, які штучно надувають тарифи на ЖКП. У тому числі йдеться про 50-відсоткову ренту на державний видобуток газу, що дозволить знизити сьогоднішній тариф майже на 2500 грн, а також скоротить кількість домогосподарств, які потребують субсидій. 

Також ми ініціюємо ухвалення ЗУ «Про особливий період у паливно-енергетичному комплексі». Цей закон дозволить на період небувалої економічної кризи та зубожіння українців спрямувати на потреби населення увесь газ, видобутий ПАТ «Укргазвидобування», ПАО «Укрнафта та за договорами спільної діяльності. Ще один закон, який потребує невідкладного прийняття, стосується єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і комунальні послуги. Ця законодавча ініціатива, на переконання фахівців, допоможе зробити прозорими енергетичні та фінансові потоки в сфері ЖКГ та енергетичному секторі.

Маніфест 1

Маніфест 2

Маніфест 3

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.