Олег Старих: Коаліціянти не бояться НАБУ та Генпрокуратуру!

17 квітня 2016, 15:15
Власник сторінки
Общественный деятель
0
1114
Олег Старих: Коаліціянти не бояться НАБУ та Генпрокуратуру!

У членів коаліційних фракцій є негласний антикоррупційний іммунітет. Поки їхні голоси потрібні коаліції, кримінальні справи проти них відкриватись не будуть!

Хабарництво у високих кабінетах й далі не розслідується. Ми бачимо лише перехід цих справ від однієї інстанції до іншої або знищення їх через судові інстанції.


Вже рік триває розслідування справи про хабар у 6 млн доларів від екс-нардепа Ігоря Скосаря Арсенію Яценюку та Миколі Мартиненку за прохідне місце у виборчому списку. Але зрушення цієї справи ми не бачимо й досі. Хоча ГПУ розпочала досудове розслідування за цим фактом після відповідного запиту від народних депутатів.


Можливо, після оновлення складу прокуратури, ми зможемо побачити реальні результати у розслідуванні подібних справ. А зараз відбувається банальне «окозамилювання». 


ГПУ провела допит колишнього представника Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка в якості свідка у справі по фінансовим зловживанням в уряді Яценюка. Проте, прокуратура не оголосила нікому навіть підозру. Хоча це і не дивно. 


Поки Яценюк має фракцію, яка може голосувати в унісон й бути в коаліції з найвпливовішою фракцією БПП, то йому нічого боятись. 


Хоча, здавалося б, БПП також може спільно голосувати з Опозиційним блоком по окремих законопроектам, проте коаліції з ним створити не можуть через їх чисельність та відмінність в ідеології, або просто по політичним "понятиям".


Можна провести аналогію з картковим будинком. Якщо витягнути хоча б одну карту, весь будинок одразу розвалиться. Тому дуже «не зручно» буде відкривати кримінальні справи та розслідувати діяння віп-хабарників з коаліції, та проти їхніх ставленників - керівникіх "хлібних" підприємств!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Генпрокуратура,генеральна прокуратура,парламентская коррупция,Коррупция в Украине,Петр Порошенко,хабарництво,коррупционные схемы,Олег Старых,протидія хабарництву,коаліція,Старых Олег Анатольевич,Антикоррупционное Бюро Украины,НАБУ,антикоррупционный прокурор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.