Посмішка російських гієн або Чому українськй Сімба має швидше набратися сили

07 квітня 2016, 16:18
Власник сторінки
Аналитик
0
92
Посмішка російських гієн або Чому українськй Сімба має швидше набратися сили

61%Нідерландців проголосували проти ратифікації угоди про асоціацію України та ЄС. Представники російської влади не приховують радощів, а українці шукають винних та розчаровано думають про новий вихід

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи результати референдуму у Нідерландах, сказав: " Це абсолютно внутрішня справа Нідерландів, але це показує ставлення громадян Голландії до документа. У них, значить, є питання і недовіра, і вони сигналізують про це, але втручатися як-то ми не вважаємо можливим". Чи бувають "абсолютно внутрішні" справи в державах, де є російський інтерес, питання скоріше риторичне. А сліди "втручання" можна розгледіти і в інформаційних впливах на населення Нідерландів, і в  26%, що голосували "проти", бо вважали що угода стане назаваді відносинам з РФ. Питання до нас самих, звісно, залишається головним. Бо 59% голосуючих негативно, були схвильовані питанням корупції в Україні. І тут питання не тільки в тому, що сучасна влада є рекордсменом за частотою використання слів про "необхідність подолання корупції" і одночасно створює ідеальний клімат для її розмноження. Проблема ще і в тому, що  після завершення Євромайдану, Україна в європейському інформаційному просторі - суцільний негативний привід. Якщо країна - це бренд, то хіба він може бути успішним, якщо перше, що спадає на думку, коли чуєш його назву - "корупція", "криза" та "війна"? Ми програли битву за образ в головах нідерландців. І готуючись до всіх можливих негативних наслідків цього референдуму, маємо бути готові гідно боротись у вирішальній битві за загальноєвропейське бачення нашої держави. Чи є нам що запропонувати замість негативних сенсів? Як це можна зробити? Якраз для цього випадку у нас є найкращі консультанти, тільки влада чомусь до них так і не звернулась. Я говорю про волонтерів, що власними зусиллями робили десятки акцій спрямованих на підтримку іміджу України в Нідерландах. Волонтерів, чиї ініціативи залишились локальними, бо не мали достатнього фінансування та державної підтримки. Жадібний платить двічі, і якщо влада і зараз не зрозуміє всю вагу інформаційного протистояння за схильність європейців, наслідки будуть гірші, ніж новина про 61% бюлетнів з поміткою біля слова "проти".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.