Криза в Україні. Порошенко на пів ставки підробляє піар-менеджером Саакашвілі.

21 грудня 2015, 16:51
Власник сторінки
журналіст
0
132
Криза в Україні. Порошенко на пів ставки підробляє піар-менеджером Саакашвілі.

Ice bucket challenge: Новий рівень

Невже в країні все так погано? Невже криза вплинула й на президента України, і він став підробляти піар-менеджером в Саакашвілі?

В середу 16 грудня, під час засідання Національної ради реформ відбулась сутичка між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі. Хоча давно вже  і не сезон, та літню розвагу, Ice bucket challenge, згадали на засіданні Національної ради реформ.   Авакова обурило те, що Саакашвілі, цитую: «… виступає м’якше, ніж на Одеському антикорупційному форумі про те, що Кабмін очолює корупцію». Не стримавши себе, Аваков почав нецензурно висловлюватись про Саакашвілі та облив його водою. Саакашвілі в свою чергу назвав Авакова крадієм. Під час сутички складно було не помітити підтримку, навіть більше того – захист,  президентом України Саакашвілі. Під протекторатом Порошенка, Саакашвілі доволі голослівно (не те щоб в цьому багато хто сумнівався, але реальних доказів в нього не було) звинувачує Авакова у корупції. Аваков в свою чергу, відстоює честь уряду залучившись підтримкою Яценюка. Одразу ж виникає питання: Чому президент дозволяє Саакашвілі звинувачувати свій уряд у корупції? Чому він не дозволяє це робити українському народу?

Українці віддали свій голос Порошенкові на президентських виборах, так чому президент не дає право голосу українцям після виборів? І під правом голосу тут треба розуміти не лише можливість говорити. Така можливість звісно є, не повною мірою, але є. Але й який сенс говорити, якщо тебе ніхто не чує й не сприймає всерйоз. Невже, гарант конституції – це вибірково.

Такі люди, як Саакашвілі безумовно потрібні на українській політичній арені. Він сумлінно намагається побороти корупцію в Україні, проте, такі політичні особи, як Яценюк  та Аваков постійно перешкоджають йому. І всі ці намагання є безумовно необхідними, але проблема у тому, що не кожен українець може так прямо та публічно висловлювати свою думку, критикувати уряд та отримати за це підтримку президента, як це вдалось Саакашвілі.  Конституція проголошує, що Україна є демократичною державою, що в Україні діє свобода слова. Але щоб вільно висловлювати свою думку та бути почутим, звичайний українець має бути екс-президентом іншої держави, чи як? Президент, уряд, Верховна Рада України та інші провладні установи живуть ніби в якійсь іншій Україні, в якій інші закони, інші порядки, інші проблеми, де діють всі домовленості, і кожен може знайде собі підтримку та зможе стати почутим.  Як часто президент звинувачує прем’єр-міністра у ксенофобії та не доцільності? Чи є це звичайною реакцією, чи може це піар хід? Як часто президент так яро захищає своїх громадян від інших впливових людей. Президенту слід пам’ятати, що він є слугою народу, а не лише Саакашвілі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ксенофобия,корупція,Слуга народа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.