Нафта, що ти робиш, припини

20 грудня 2015, 00:40
Власник сторінки
юрист
0
135
Нафта, що ти робиш, припини

Наша улюблена нафта Brent, за якою багато хто слідкує, аби позловтішатися з економічної ситуації в РФ, наприкінці дня 16 грудня показала значення 37,59, рубль відповівши взаємністю - 70,8 (до євро - 78).

Як завжди, треба дати новині дня три дозріти, і все стане на свої місця.

Наша улюблена нафта Brent, за якою багато хто слідкує, аби позловтішатися з економічної ситуації в РФ, наприкінці дня 16 грудня показала значення 37,59, рубль відповівши взаємністю - 70,8 (до євро - 78). Досить вчасно, під час візиту Керрі до Москви, де той прийматиме м'яку  капітуляцію Росії. За прогнозами аналітиків, якби найближчими днями не відбувся традиційний після падіння відскок Brent за 40, то можна не очікувати, що її ціна закріпиться на значеннях 40  на найближчі тижні. І що ми бачимо - після короткого моніторингу значень 39 з десятими Brent впала до 37. І це напередодні Нового Року - пори сплати за борговими  зобов'язаннями держави, включаючи державні підприємства.Так, лише корпоративних боргів у РФ на 50 млрд. доларів.

На цьому тижні США зняли мораторій на експорт сирої нафти, що діяв 40 років, а це значить, що в 2016 році американська нафта затопить європейський ринок...

До речі, не лише США зі своєю нафтою, сланцевою революцією тощо грають свою роль. Саудіти - друга сила, є прямими конкурентами РФ, і вже вичавили її з Польщі, продовжуючи складати конкуренцію на просторах Східної Європи.

Але не треба забувати і про третього прямого конкурента РФ - Іран. Наприкінці березня 2016 року буде прийнято остаточне рішення щодо санкцій; іранці вже готуються, звалюють із Сирії. Наступний рік обіцяє їм шалені перспективи наддоходів. Вони, як і саудіти та американці, мають широкі можливості щодо демпінгу цін, і аналітики вже прогнозують падіння цін на нафту із виходом Ірану на ринок ще на 10 доларів! Два роки тому була 110, а що тепер, а що буде тоді..? відчуйте різницю!

Весною буде дуже цікаво. Так, приблизно в квітні ви почуєте перший завуальований сигнал від РФ щодо Криму - він визначить перший крок залишення окупантами українського півострову. Як зазначалося в попередніх дописах, дрейф Криму під контроль української юрисдикції відбудеться через проміжний варіант, накшталт формату  контролю міжнародною організацією  (ООН, ОБСЄ). Весь процес повернення в часовому вираженні становитиме приблизно три роки (рахуючи від квітня 2016р.). Після цього Крим знову буде під контролем української адміністрації.

Тепер щодо самої РФ. Почитав, що пишуть московські фінансові аналітики: потерпіть трохи, через два-три роки знову все наладиться, нафта підскочить, дерев'яний знову по 40, ото заживемо. Через два роки РФ не матиме доступу до ринку поставок енергоресурсів, який буде розділено між іншими гравцями. Так - коли РФ буде видавлена з ринку, ціни дійсно поступово виростуть. А через три роки в світовій політиці не буде ніякого  Путіна. Залишуться лише спогади про недовелич недоімперії, борги, компенсації, а також занедбана економіка...

Ціна Brent
m.investing.com/commodities/brent-oil
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Геополитика,политика,економіка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.