Відкритий лист працівників ДОЗ та курортів Вінницької ОДА

24 листопада 2015, 13:47
Власник сторінки
0
90

Відкритий лист працівників Департаменту охорони здоров’я та курортів Вінницької ОДА до новообраних депутатів Вінницької обласної Ради та громадськості.

Останнім часом на сайті журналу Кореспондент з’явились публікації щодо катастрофічного стану в медичній галузі на Вінниччині.
Ми, чесні працівники Департаменту охорони здоров’я та курортів Вінницької ОДА, підтримуємо більшість висновків, зроблених авторами. Але не згодні з тим, що увесь департамент є «сім’єю». Більшість його працівників – чесні, порядні люди. Хіба можна, наприклад, назвати заступника директора Департаменту Лесика П.А. корупціонером, коли він не виконує своїх функціональних обов’язків начальника управління фінансів? Тому пишучи про реальне мафіозне утворення потрібно називати прізвища. Ми змушені назвати їх, бо на всіх працівників Департаменту кинуто тінь підозри.
 «Сім’я» це – директор Департаменту Бабій Т.Ф., її заступник – Білоус Д.М. та начальник відділу фінансування та економіки Шевчук І.В. 
Саме ці люди причетні до створення в області злочинної системи «ненадання медичної допомоги», саме вони побудували корупційну, злочинну схему розкрадання бюджетних коштів та тотального здирництва, саме вони відповідальні за смерть людей через ненадання медичної допомоги.

Ось найбільш розповсюджені джерела тіньових коштів, які збирає мафіозна трійця.

1. Корупційна рента з усіх медичних закладів, які фінансуються з обласного бюджету – «відкати» за обладнання, ремонти тощо, 

2. Хабарі за працевлаштування, атестацію лікарів.

3. «Захист» лікарів-злочинців.

Ролі розподілені чітко. Сірий кардинал і касир – Дмитро Білоус, бухгалтер – Ірина Шевчук, «смотрящий» - Тетяна Бабій.

Працівників Департаменту глибоко вразило, що за фактом нашого відкритого листа від 14.08.2015 року досі немає реакції правоохоронних органів. На сьогодні, після місцевих виборів і можливої зміни керівництва Департаменту, іде знищення компрометуючих документів. 
Ми переконані, що для негайних кардинальних змін в медицині Вінниччини, потрібна термінова зміна керівництва Департаменту.
Попередній директор Діденко Л.О. впала жертвою «сім’ї». Не дивлячись на свій волюнтаризм і некомпетентність вона намагалась припинити злочинну діяльність трійці: ліквідувати (чи переорієнтувати) корупційну схему розкрадання бюджетних коштів. Їй вдалось звільнити з Департаменту лише Тетяну Бабій. Це не могло докорінним чином змінити ситуацію, але дало свої позитивні результати.
Тому новим директором Департаменту має бути людина з поза меж системи, людина, яка не має жодних зв’язків з «сім’єю». 
Ми хочемо вірити, що нове керівництво місцевих органів самоврядування виконає свої передвиборчі обіцянки і врятує медицину Вінниччини від остаточної катастрофи.
Працівники Департаменту охорони здоров’я та курортів Вінницької ОДА
20.11.2015 р. м.Вінниця
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.