ЛІКАРІ МЕДЗАКЛАДІВ ВІННИЧЧИНИ ВИМАГАЮТЬ СКАСУВАТИ ЗЛОЧИННІ НАКАЗИ

19 листопада 2015, 19:21
Власник сторінки
фотокореспондент
0
83

Відкритий лист Міністру охорони здоров’я України Олександру Квіташвілі.

Шановний пане Міністре!

До Вас звертаються потенційні лікарі-злочинці.
Події, які розгорнулись навколо смерті дитини в Тростянецькому районі Вінницької області від апендициту, вимагають негайного прийняття управлінських рішень на самому високому рівні.
Наказ департаменту охорони здоров’я та курортів Вінницької ОДА робить надання хірургічної допомоги дітям в екстрених умовах неможливим. Даний випадок смерті – пряме цьому підтвердження.
З морально-етичної точки зору лікарями скоєно злочин, а з юридичного - вони не мали права надавати допомогу дитині. Якщо на території Вінницької області не зміниться система надання хірургічної допомоги дитячому населенню, то слід чекати повторення подібних випадків.
Просимо Вас негайно змінити наказ ДОЗ та К Вінницької ОДА від 28.03.2015 №422 «Про удосконалення організації надання хірургічної допомоги дитячому населенню області», передбачивши в ньому можливість надання хірургічної допомоги дітям в екстрених випадках хірургами та анестезіологами районних лікарень за умови отримання ними сертифікату за фахом «Дитяча хірургія» та «Дитяча анестезіологія».

Лікарі-хірурги та лікарі-анестезіологи закладів охорони здоров’я вторинного рівня Вінницької області  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.