Чому Юлія Тимошенко не приїхала до Вінниці?

14 листопада 2015, 16:52
Власник сторінки
0
194

До останнього дня відкритої агітації перед виборами Вінницького міського голови залишалось загадкою питання – коли приїде у місто підтримувати власного кандидата Юлія Тимошенко?



Не приїхала. Взагалі.

Чому? Спробуємо розібратися.

Тимошенко як лідер «Батьківщини» просто заради пристойності могла би виступити у Вінниці на підтримку Людмили Щербаківської. Партійна належність Щербаківської, будемо відвертими, єдиний її «козир». Маючи слабку впізнаваність (а звідки їй взятися у партійного функціонера з 15-річним досвідом?), Щербаківська несподівано сама для себе зайняла 2 місце на виборах Вінницького міського голови, оскільки щирі прихильники «Батьківщини» і Тимошенко автоматичного голосували і «за» кандидата від «біло-сердешних» на посаду міського голови. Таких набралося 15,8%.

Багато це чи мало? У порівнянні з минулорічною катастрофою «Батьківщини» на парламентських виборах, коли партія ледь здолала 5%-й виборчий бар’єр, це, здавалося б, непогано. Але у порівнянні з 2006-2007 роками, коли БЮТ у Вінниці долав 50%, це мало.

Тим не менш прихильники у Тимошенко залишилися. Могла вона додати у «скарбничку» майбутнього результату Щербаківської у другому турі ще пару відсотків завдяки особистій зустрічі з виборцями та заклику про підтримку власної підопічної? Могла. Але не зробила.

Може Тимошенко за останні дні була зайнята винятково важливими справами? Останній тиждень, справді, був парламентським. Але що було у перервах засідань у Верховній Раді? Доїхати до Вінниці і виступити тут – вистачило б і одного дня. Ба більше – вистачило би і публічного звернення Тимошенко на підтримку очіільниці вінницької «Батьківщини», записаного у Києві та трансльованого у Вінниці. Однак і у цьому питанні – мовчок. Тимошенко взагалі не згадала Щербаківську, ніби результат виборів в обласному центрі їй не важливий.

Чому ж цього було не зроблено? А тому, що провал Щербаківської у другому турі можна списати на недолугу кампанію самої кандидатки. А ось байдужість більшості вінничан на заклик самої Тимошенко – уже ні.

Результат ІІ туру відомий і для Тимошенко, і для Щербаківської. Не на їхню користь.

Тому вирішила не витрачати даремно час сама Тимошенко. Тому не приїхав на підтримку Щербаківської жоден (!) VIP з числа народних депутатів. Тому не було навіть запропоновано нових членів дільничних виборчих комісій від Щербаківської. Адже попереднім членам ДВК платили зі спільного фонду, який збирала партія з деяких фінансово спроможних кандидатів від «Батьківщини». А відкривати власну кишеню Людмила Михайлівна не хоче.

У цьому факті – економії кожної власної (не чужої) копійки і є вся сутність «Батьківщини».



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.