Ні – дискримінації в альтернативній службі! Так – контрактній армії!

21 жовтня 2015, 10:07
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
1
344
Ні – дискримінації в альтернативній службі! Так – контрактній армії!

Підтримайте петицію про скасування призову та проект Закону України "Про внесення змін до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» (щодо усунення дискримінації за ознакою релігії)".


Інститут душевної релігії збирає зауваження та пропозиції громадськості та експертів щодо проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» (щодо усунення дискримінації за ознакою релігії)".

Після врахування зауважень та пропозицій законопроект буде направлено всім суб'єктам законодавчої ініціативи (президент, кабмін, нардепи), а їх відповіді будуть опубліковані в інтернеті.


Метою законопроекту є усунення дискримінації громадян за ознаками належності до певних релігій та релігійних організацій у праві на заміну альтернативною службою виконання військового обов'язку, якщо це суперечить їх релігійним переконанням та совісті, а також усунення дискримінації громадян, які проходять альтернативну службу, порівняно з громадянами, які несуть строкову військову службу, у строках обов’язкової, тобто, де-факто, примусової (військової чи невійськової) служби на вимогу державних органів.

Законопроектом встановлюється, що громадяни України мають право на альтернативну службу, в тому числі в умовах воєнного або надзвичайного стану, якщо виконання військового обов'язку суперечить їхнім релігійним переконанням. До релігійних переконань прирівнюється неприйняття совістю військової служби, якщо громадянин не сповідує жодної релігії.

Наявність у особи релігійних переконань, які суперечать виконанню військового обов'язку, встановлюється на підставі власної заяви особи, якщо тільки відсутні беззаперечні докази нещирості чи не добровільності засвідчення особою своїх релігійних переконань. Не допускається дискримінація громадян у праві на заміну альтернативною (невійськовою) службою виконання військового обов'язку, якщо це суперечить їх релігійним переконанням, за ознаками належності чи не належності до певної релігії та (або) релігійної організації.

На альтернативну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням, та стосовно яких прийнято відповідні рішення. Для прийняття відповідного рішення забороняється вимагати від громадян докази істинності їх релігійних переконань. Громадяни мають право оскаржити у суді відмову у прийнятті відповідного рішення і не можуть бути призвані на строкову військову службу до набуття законної сили рішенням суду, яким відмову у прийнятті відповідного рішення визнано законною.

Строк несення альтернативної служби прирівнюється до строку несення строкової військової служби.


Ваші зауваження та пропозиції до законопроекту надсилайте електронною поштою за адресою: ludstvo at gmail.com
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: альтернатива,дискримінація,мобілізація,призов,контрактная армия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.