Маціборі вказали на його контрабандні схеми

23 вересня 2015, 19:54
Власник сторінки
0
44
Маціборі вказали на його контрабандні схеми

У приміщенні Волинської обласної державної адміністрації відбулися громадські слухання щодо діяльності виконуючого обов’язки начальника Волинської митниці Юрія Мацібори

17 вересня 2015 року в приміщенні Волинської обласної державної адміністрації відбулися громадські слухання з кадрових питань стосовно заміщення вакантної посади начальника Волинської митниці.

Були присутні члени тимчасової комісії з кадрових питань Громадської ради при Волинській ОДА, представники місцевої громади. депутати обласної та місцевих рад. представники суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності регіону.

         На обговоренні відбулася жвава дискусія насамперед з питань контрабанди в регіоні, корупції та невдалої кадрової політики кандидата на пост начальника митниці – виконуючого обовязки на даний час Юрія Мацібори.

Так, заява в.о. начальника митниці про зупинення руху контрабанди металобрухту, викликала обурення з боку місцевої громади і представників суб’єктів ЗЕД, які зазначили, що її потоки в цілому збільшилися, а корупційні схеми, започатковані Калетніком – Романенко, працюють до теперішнього часу під керівництвом їх послідовника Юрія Мацібори.

Про це заявив також депутат Луцької міської ради Климчук, який наголосив, у тому числі, й на безглуздій обіцянці Мацібори полагодити місцеві автошляхи за рахунок митних платежів, що свідчить про повну відсутність уяви про механізми формування і розподілу коштів бюджетів усіх рівнів, внаслідок, насамперед, недостатнього фахового рівня та досвіду роботи на керівних посадах в системі органів виконавчої влади. У свою чергу депутат обласної ради Дутко сказав про недостатній досвід роботи на керівних посадах виконуючого обов’язки митниці (крім посади керівника підрозділу, зокрема митного поста, в межах лише Вінницької митниці).

Відсутність належного досвіду стала й причиною невдалого кадрового менеджменту, що полягає у звільненні тільки за останній місяць 6 працівників митниці та призначення на їх місце земляків та родичів своїх керівників, зокрема, Степана Єленича, що є близьким родичем пана Калетніка.

У представників Громадського контролю викликало незадоволення  освітній рівень  кандидата Мацібори (адже освіту ним було здобуто в Подільскій державній аграрно-технічній академії, яка стала «кузнею» митних кадрів (Калетнік, Романенко, Мацібора та ін.) – «фахівці високого рівня», в певному сенсі). Виникли питання щодо застосованих до нього   дисциплінарних стягнень. Поцікавились наявністю довідки про результати перевірки, передбаченої законом України «Про очищення влади», а також статками, що не відповідають рівню доходу державного службовця, зокрема 2 автомобілі. На ці питання відповіді надано не було.

Представником волонтерського руху Зінкевичем та представником бізнесу Панасюком було зазначено, що ситуація на митниці не покращилась, а побори тільки зросли. Така ситуація свідчить про те, що очікуване  очищення митних органів від корумпованих послідовників старої влади, яку представляє пан Мацібора, не відбулось, що, в свою чергу, гальмує позитивні зрушення в митних органах регіону та в державі в цілому, а відповідно зраджують ідеали Майдану.

За підсумками обговорення спільнотою було висловлено недовіру діючому в.о. начальника митниці та кандидату на посаду Юрію Маціборі, а також обурення існуючим станом справ в митниці, та за результатами голосування надано перевагу кандидату на посаду начальника митниці Віталію Миранюку.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: митниця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.