Вода – це життя? Чому ж у Кіровограді з кранів тече повільно діюча отрута?

03 вересня 2015, 14:47
Власник сторінки
0
36
Вода – це життя? Чому ж у Кіровограді з кранів тече повільно діюча отрута?

Я, як мешканець Кіровограду, не можу спокійно слідкувати за тим, як вода, яку споживають у нашій області день за днем стає все гіршою і гіршою.

Це вже навіть не технічна вода. Це просто отрута від якої у новонароджених, яких годували сумішами, розведеними цим «живильним еліксиром» розвилася вoднo-нітратна метгемoглoбінемія.

Я, як помічник, що відповідає за Кіровоградський регіон, ініціював перед Олексієм Ленським, народним депутатом від Радикальної партії Олега Ляшка, питання щодо кількості та якості води в регіоні, адже факти щодо жахливої якості питнoї вoди в Кіровоградській області змушують вже не на місцевому, а на загальнодержавному рівні бити на сполох. Прo це свідчать результати її мoнітoрингу держсанепідслужбoю oбласті. Проте альтернатив не має і люди далі продовжують пити отруту, що «дбайливо» витікає із кранів рідної домівки чи черпається з колодязів.

Даний запит вже завтра прозвучить з трибуни Верховної Ради України.

Хочу наголосити, що серед пріоритетів моєї діяльності на посаді очільника міста у довгостроковій перспективі стоїть повна заміна комунікацій, які займають не останнє місце в процесі перетворення води на отруту. Звичайно, це вимагає чималих капіталовкладень, залучення інвестицій, але ціни за користування водою зростають, при цьому якість води продовжує погіршуватися.

Тому необхідним є комплексний підхід – заміна систем водопостачання, встановлення якісної системи очистки води.

Тільки тоді у мешканців Кіровограду з’явиться шанс отримувати воду, яка відповідає європейським стандартам і повністю придатна для споживання.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Олег Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.