30 СРІБНЯКІВ: ТО ЧИ ВАРТО ПРОДАВАТИ СВІЙ ГОЛОС НА ВИБОРАХ

02 вересня 2015, 10:52
Власник сторінки
Архітектор Гостомельских змін.
0
1099
30 СРІБНЯКІВ: ТО ЧИ ВАРТО ПРОДАВАТИ СВІЙ ГОЛОС НА ВИБОРАХ

Статистика щодо цього болючого питання доволі сумна: на кожних наступних виборах українці дедалі частіше й охочіше торгують власними голосами.

  Над пошуками причин цього ганебного явища ламати голову не варто - вони очевидні. Тотальна зневіра й всезагальне розчарування у наших політиках диктують пересічним землякам поведінку за принципом: "з паршивої вівці - хоч шерсті жмут".

  Інакше кажучи, ми все одно не віримо жодним обіцянкам майбутніх обранців (однаково обмануть!) - тож обираємо їх не на конкурсі виборчих програм, а на тендері "хто більше дасть - але СЬОГОДНІ".

  Щоправда, відвертий підкуп виборців нібито заборонено нашим законодавством - але ж пригадаймо відомий вислів (сказаний на адресу Росії, втім до нас він теж підходить): "суровость здешних законов смягчается необязательностью их исполнения".

Тобто: потрібну шпаринку в законах ділки від політики все одно знайдуть - були би тільки бажаючі торгонути своїм "електоральним вибором". А бажаючих наразі вистачає...

  Як ставлюсь до такого "бізнесу" особисто я? - Відверто негативно. З одного боку я готовий зрозуміти злиденну бабусю, для якої 200-300грн, зароблені на чергових виборчих перегонах  - це можливість бодай кілька разів попоїсти по-людські.

  Але з іншого - не гірше  розумію і наслідки такого ставлення до нашого громадянського волевияву. Адже "обранець", що розрахувався  за свої голоси налом: власним виборцям більше нічого не винен.

"Гроші брали? - Брали! - То чого ще ви від мене чекаєте?"

І надалі, всю свою каденцію перебування на виборчій посаді, він перейматиметься не потребами виборців - а виключно власними інтересами.

(Отримавши, до речі, вельми непоганий прибуток - на кожну гривню, вкладену ним у виборчу несвідомість співгромадян).

Тож чекати людям людям від такого "обранця" бодай яких змін на краще - для рідного міста, селища, краю - буде справою марною.

...Я маю дані про деякі спритні оборудки з підкупу виборців - що їх нам готують на майбутні вибори деякі кандидати. Це будуть і Благодійні фонди, і Спілки взаємодопомоги, і навіть лотереї: під яким саме соусом згодувати нам брудні срібняки - то вже справа техніки.

Але однозначно інше: купувати будуть точно.

А от чи продавати власну совість і майбутнє рідного міста на найближчі кілька років - це вже особистий вибір кожного.

І кожному гостомельцю я бажаю зробити цей вибір безпомилково!

 

 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы,Богдан,2015
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.