Верховний Суд України розпочав справу проти Президента

02 серпня 2015, 01:14
Власник сторінки
0
174
Верховний Суд України розпочав справу проти Президента

Нацкомісія створена незаконно. Нема в Конституції таких повноважень, яка дозволяє її утворювати Президенту.

Право на це, а також реорганізацію чи ліквідацію центральних органів виконавчої влади належить виключно Кабміну.

Саме тому ГО «Публічний аудит» звернувся до Верховного Суду України із заявою про справу щодо визнання незаконними указів Президента України, якими він утворив Нацкомісію, що здійснює регулювання у справі тарифів та комунальних послуг.

Громадська організація, отримавши відмову Вищого адміністративного суду відкрити провадження в цій справі, оскаржила рішення до Верховного Суду, і той заяву аудиторів задовольнив.

Наразі ВСУ постановив відкрити провадження за заявою «Публічного аудиту», її матеріали витребують з Вищого адмінсуду. Сподіваємося на подальший позитивний розгляд цієї справи, адже жодних контрдоводів тут бути не може. НКРЕКП – орган неконституційний, і, якщо подивитися на це з точки зору права, будь-який неконституційний орган не може видавати жодних рішень – вони також є неконституційними. Тому задоволення заяви апріорі означатиме, що всі тарифи, затверджені Нацкомісією, які й без того є несправедливими й незаконними, мають бути обов’язково переглянуті.

Нагадаємо, нещодавно «Публічний аудит» отримав відповідь Генпрокуратури України про відкриття кримінального провадження щодо НАК «Нафтогаз України» за фактом можливої фальсифікації обсягів споживання газу населенням у звітній документації компанії.

1

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.