Хто має відповісти за катастрофічну ситуацію в енергетиці

31 липня 2015, 21:40
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
3
377

Прем'єр Яценюк визнав катастрофічною ситуацію в енергетиці

Відповідальність за це, крім уряду, несе персонально Президент Порошенко. Причини цієі катастрофи - монополія в українській енергетиці бізнес-партнера Порошенка російського олігарха Григоришина, корупційні дії призначених Порошенком міністра енергетики Демчишина, голови НКРЕКП Вовка та інших; внаслідок навмисних дій вказаних посадових осіб - катастрофічне падіння видобутку вугілля і його запасів на ТЕС, через це - катастрофічний дефіцит електроенергії, внаслідок чого українці зимою сидітимуть без тепла і світла; драконівське підвищення тарифів для населення; вкрай небезпечне посилення залежності України від Росії в постачанні енергоносіїв. 

Кілька останніх місяців я попереджав - і публічно, і під час особистих зустрічей - Порошенка, Яценюка, Турчинова про настання катастрофічних наслідків для України від корупційної діяльності Демчишина, Вовка, Григоришина. Вимагав скликання спеціального засідання РНБО. Незважаючи на мої вимоги персонально до нього, Порошенко продовжував підтримувати цих корупціонерів, бо вони, зловживаючи своїм посадовим становищем, допомагали йому разом із Григоришиним встановити монополію на енергоринку. Результат таких дій керівників держави - катастрофічна ситуація в енергетиці. Виправляти її треба радикально: усунути неконституційний вплив Порошенка на енергетику, негайно зламати усі побудовані корупційні схеми, звільнити з посади і віддати під суд Демчишина, Вовка та інших, витурити з вітчизняного енергоринку російських олігархів Григоришина та Бабакова, націоналізувати в Україні майно агресора, встановити рівні та однакові для усіх учасників енергоринку правила поведінки, справедливо формувати тарифи. І, на мою думку, найважливіше - негайне прийняття закону про імпічмент Президента. Зловживати на посаді - злочин, за який треба відповідати!

 

Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: президент,Турчинов,енергетика,Григоришин,Радикальна партія,РНБО,ТЕС,Україна,Олег Ляшко,олігархи,Арсеній Яценюк,Петро Порошенко,прем'єр-міністр,фракція РПЛ,вугілля,Владимир Демчишин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.