Конституційний переворот під виглядом децентралізації

21 липня 2015, 17:12
Власник сторінки
0
138
Конституційний переворот під виглядом децентралізації

Те, що не зміг зробити Янукович, зараз робить Порошенко в гірших купецьких традиціях — під свист куль, на тлі розвалу економіки, провалів в європейській політиці, розбрату всередині суспільства.

Зараз кинутий весь адміністративний апарат на те, щоб терміново змінити Конституцію. Втім, розмови про децентралізацію — це все блеф і профанація. Єдина і головна мета нинішньої верхівки — створення президентської республіки. А це, ні більше ні менше, — конституційний переворот.

Тобто, коли в 2010 році Конституційний Суд змінив державний устрій під Януковича, був величезний скандал. Зараз повноваження президент-втікача, від злочинної влади, намагається застосувати нинішній очільник країни.

Начебто планували роздати більше повноважень на місця. У підсумку — нічого подібного. Органи місцевого самоврядування навпаки стають абсолютно беззахисними перед президентом. Вводяться його «префекти», які зможуть скасовувати, призупиняти дії доленосних рішень на регіональному рівні — аж до блокування фінансування. Хіба це випадковість створення «ока государевого» у вигляді префектів? Випадковість, перетягнути повноваження створення інституції місцевих органів самоврядування у разі, якщо вони вступають неконституційно? А у нас одна людина повинна вирішувати, що конституційно, а що ні?

Європа 20 років сварить Україну за функцію загального нагляду, яка була у прокуратури. Вважайте, що цей нагляд взяли і перенесли з прокуратури в штуку під назвою «префектура». При чому, в набагато гіршій формі, ніж тоді.

Далі. Передбачається скасування депутатської недоторканності. Але чому не знімають недоторканність з президента, чому не розпишуть процедуру імпічменту? Адже депутати просто стануть маріонетками — для беззаперечного управління і контролю. І ні про який баланс влади навіть і не буде йти мова.

Моя особиста думка — статус президента в Україні дискредитовано. Всіма без винятку президентами. Тому форма правління повинна залишатися незмінною, хоч хтось і уявив себе гегемоном.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.