Резонансна справа: 10 фактів про її НЕіснування

22 червня 2015, 19:48
Власник сторінки
Журналист
0
124
Резонансна справа: 10 фактів про її НЕіснування

Вбивство Бузини

Резонансна справа: 10 фактів про її НЕіснування

16 квітня близько першої години дня двоє злочинців розстріляли колишнього шеф- редактора газети "Сегодня" Олеся Бузину. Мабуть, це усі пам'ятають. Нагадувати не варто. Вбивць обіцяли знайти попри все. 

Світові та українські політики одразу почали звинувачувати спецслужби РФ. Наприклад, Саакашвілі запевнив, що це звична тактика Росії: вони вбивають своїх прихильників для провокації. 

"Одразу треба подумати, кому вигідно, щоб ці вбивства підняли хвилю невдоволення? Безумовно - ворогам України. Тому що убиті не серйозно впливали на процеси, які відбуваються в країні. Це були виконавці стратегії проти нашої країни, яка розроблялася іншими людьми. Вбивства в першу чергу вигідно тим, хто працює проти нашої країни", - поділився своїми думками Турчинов для ТСН.
Тобто спільнота зійшлась на думці, що вбивці Бузини - вороги нашої держави. 

Що ж ми бачимо сьогодні? 18 червня без рішення суду, наплювавши на презумпцію невинуватості, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оголосив, що злочинці (читай - вбивці) затримані. Йдеться про Медведька Андрія та Поліщука Дениса. І тут починається найцікавіше. Куди ж ділась версія про ВОРОГІВ ДЕРЖАВИ? 

Андрій Медведько - патріот України, активіст Майдану та воїн АТО. Разом із Денисом Поліщуком зробили для цілості та суверенності нашої держави більше, аніж будь-який політик. І ні у Авакова, ні у будь-якого іншого діяча не вистачить духу назвати їх ворогами нації. Тому питання доречно повторити: куди ж поділась версія? 

А версія зникла. І знаєте де? На колінах горе-правоохоронців, що вночі з 17 на 18 червня на цих самим колінах старанно малювали справу, що повинна була зробити з патріотів України вбивць Олеся Бузини. Проте щось пішло не так. 

Як тільки справа була домальована, хлопців вирішили одразу ж затримати. Тому приблизно о сьомій ранку Андрій Медведько був затриманий в районі Куренівки біля власного автомобіля, а Денис зустрів незваних гостей у себе вдома. До речі, коли затримували Андрія правоохоронці стріляли із пістолетів. Може, був наказ "стрєлять на параженіє". Проте всі пам'ятають історію із Білим?! І кому ці проблеми знову треба...? Ця версія не виникла просто так. До неї повернемось пізніше. 

До 15.00 хлопці перебували в УБОЗі на Антоновича 114. А вже о 15.30 за адресою вул. Смирнова-Ласточкіна,10-б. розпочався суд. І тривав він довго і нудно, проте врешті-решт хлопців закрили. Патріота України, активіста Майдану та воїна АТО закрили по справі, якої просто не існує. Так, саме не існує. Бо її навіть важко назвати сфабрикованою. Хіба що йдеться все-таки про дурнуваті коліна в ніч перед судом. 

Чому? 

1) 16 квітня 2015 року Андрій, як і 4 місяці до цього моменту, був в АТО. У судовому залі були свідки цього факту. 

2) Доказів НЕМАЄ. А ті, що типу є, здалися смішними навіть правоохоронцям, присутнім у залі. Наприклад незрозуміла експертиза ДНК, про яку вранці(!) 18 червня написав Аваков, яка на момент суду навіть не була долученою до справи і яку, головне, взяли у Андрія вже ПІСЛЯ затримання. 

3) Парадокс, але в протоколах допитів свідків, повістках, номери відрізняються від номеру самого кримінального провадження. 

4) Всі пам'ятають відео на ТСН, де показують СИНІЙ форд як машину, на якій пересувались вбивці? А у показах свідків фігурує то чорний форд транзит, то білий форд фокус.

5) Взагалі показання свідків путаються. Хлопців типа впізнали по фото. Проте деякі свідки запевняють, що вбивці були в масках. То як впізнали? І сміх, і гріх, але ГОЛОВНИЙ свідок НІЧОГО не бачив, а взагалі прочитав на сторінці ФБ Геращенко.

6) Жодна повістка не була вручена. При цьому ЄДИНА з "підшитих" повісток, у якої номер збігався з номером дійсного кримінального провадження, була вислана поштою СІМНАДЦЯТОГО ЧЕРВНЯ. Згідно до неї, Андрій повинен з'явитися на допит 18 червня о 9.00... 2016(!) року. 

7) Експертиза начебто була зроблена по жувальній гумці, яку виплюнула у сміття матір Андрія. Тобто за жінкою велось спостереження. Проте судової постанови на зовнішнє спостереження немає.

8) Немає і протоколу затримання. ВЗАГАЛІ НЕМАЄ!

9) Суддя заплющила очі на понад 4 обшуки без належних ордерів.

10) Суддя також заплющила очі на те, що правоохоронці одразу після затримання вкрали машину Андрія. Не вилучили, бо постанови знову немає. Та не просто вкрали, а потім їздили на ній по Києву, під'їхали до УБОЗу, і після того, як активісти намагались їх затримати, збили одного з них.
Навіть якщо справу хотіли сфабрикувати, то неозброєним оком видно, що робили швидко і неякісно. Ось тому і логічно припустити, що хлопців мали вбити, але в останній момент "фраєр здал назад"...

І попри всі реальні факти, хлопців арештували на два місяці та запроторили в СІЗО. Дениса Поліщука можуть випустити під заставу у розмірі 5 млн(!) грн. 

Анастасія Воскресенська, КИЇВ. 19 червня 2015 року
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.