Початок кінця Порошенко

15 червня 2015, 16:59
Власник сторінки
Герой України
8
21799

Несподівана турбулентність української політики.

Трясло не через коаліцію чи конфлікт політичних партій, вихідні всім зіпсувала заява глави СБУ Валентина Наливайченка. На мою думку, після такої події - відпустка відкладена до кращих часів, але відпочивати  не прийдеться на зразок кубку Стенлі. Команда  Наливайченка проти? Хто візаві? Не поспішайте, команди тільки вийшли на кригу. Головний розвідник країни пан Наливайченко звинуватив заступника екс-генпрокурора в “кришуванні” нафтобази БРСМ, яка займалась прокачкою та зберіганням контрабандних нафторподуктів. З інформованих джерел – власником цієї нефтебази був, чи продовжую бути экс-міністр режиму Януковича, зараз громадянин Ізраїлю Ставицький.

Одразу після такої заяви, Наливайченку заборонили виїжджати за кордон. А саме у Вашингтон, де він мав би представляти чергові докази присутності російської агресії в Україні. Однак, як зазначив в своєму facebook журналіст та за сумісництвом  нардеп президентської фракції Сергій Лещенко, пан Наливайченко міг у США представляти не тільки докази російської агресії, але й лобіювати за скасування розслідування по справі Фірташа.

Відомо, що суд у Відні відмовив США в екстрадиції Фірташа. Однак Феміда США одразу заявила, що так просто здаватись не буде і подасть апеляцію. В цьому світлі цілком можливим є варіант версії Лещенка.

Проте сумнівів би не було, якби глава СБУ дав інтерв’ю телеканалу Інтер, власником якого є Фірташ. Однак Наливайченко спілкувався з журналістами телеканалу 1+1, який перебуває у власності Коломойського. Коломойський вже відомо зайняв антипорошенківську позицію. Тому в цьому світлі версія Лещенка може здатись сумнівною.

Але повернемось до Адміністрації Президента, бо саме від “гаранта” прийшла відмова у поїздці Наливайченка до США. Нагадаю, що Президент України є безпосереднім шефом глави СБУ, тому відмова цілком законна. Так, чи не зовсім? Я не думаю, що голова СБУ, мав їхати на відпочинок? Тоді постає питання до АП та особисто до президента...

Валентин Наливайченко не підозрював, що своїми заявами про причетність заступника екс-генпрокурора до функціонування контрабандної нафтобази зачепить когось з оточення Президента Порошенка, а можливо  особисто Петра Олексійовича. А  якщо припустити, що це людина колишнього очільника генпрокуратури Віталія Яреми.

Знаємо, що Ярема – це 100% креатура Порошенка,  якого ще не так давно Петро Олексійович захищав від усіх запитань, а запитання були резонні (розстріл людей на  Майдані, анексований Крим, секретні перемовини з колишньою владою). Суспільство так і не дочекалось відповіді та тому пан Ярема і пішов у відставку без галасу під гарантії Гаранта! Хоча на ньому була відповідальність. 

Не секрет, що Президент Порошенко всіляко намагається перебрати повний контроль над владою в державі, але в нього  не зовсім виходить. В конституції  чітко прописані обов’язки і права Президента, але він  всіма методами та незрозумілими своїми кроками гайдає не тільки, так би мовити, свою команду, але і усю державу. Що він має на меті? Чого він хоче домогтись. Сьогодні Порошенко такий собі весільний  генерал, який виключно торгує обличчям.

Порошенко завжди хотів мати вплив,  при чому сто відсотків  – це СБУ, МВС та Міноборони, адже це його квота в коаліції, але  мати вплив це не означає, слухати тільки себе...  І якщо Наливайченко виступає із заявами-підказкою, а Петро Олексійович трактує, що заява проти інтересів Президента. І, як результат, голова СБУ отримує відповідь – повістка  на допит в Генпрокуратуру, тоді  щось не так у нас. Генпрокуратура - є лякалка та його  основний форпост-страху та диктатури. Машина розправи з опонентами. Я це знаю на своєму прикладі, як Порошенко маніпулює інститутом Генпрокуратури для фальсифікування та переслідування, тому логічно, що пан Наливайченко отримав повістку як раз у період свого відрядження.

Реально, якщо глава СБУ пішов проти Президента і намагається “розворушити злочинне гніздо сподіваючись на підтримку гаранта, але президент повів себе несподівано, він фактично принизив своїм випадом пана Налевайченка, з цього слідує, що коли став Президентом, він хотів с першого дня розміняти  Наливайченка над підконтрольного йому Грицака, щоб СБУ не могло розслідувати корупційні схеми, на чолі яких стоїть, можливо Президент, корумповану справу, де задіяні люди гаранта,  як наслідок розпочалась гра на “зливання”.  Жертвою стане Наливайченко, а на його місце, можна припустити, Президент буде ставити заступника СБУ та фактичного керівника АТО Василя Грицака – керівника невдалої АТО.

Хотілося  б, що ми не забували, що живемо в парламентсько-президентській республіці, і, щоб звільнити голову СБУ, треба внести подання у Парламент, а для цього треба мати суттєві аргументи.

В цій ситуації в нього не вийде відмовчуватись, як у ситуації із Фірташем, - промовчати, показати свою слабкість. В цьому світлі, Порошенко хоче зберегти своїх людей, які за його вказівкою будуть виконувати будь-які накази, навіть з “кришування” грошовитих корупційних трафіків.

Головні спонсори України США та Брюссель у впливових ЗМІ – обговорюють все  халатність Президента у виконанні обіцянок народу, взятих на Майдані. Західному демократичному світу не потрібні президенти, які страждають совковим менталітетом. 

Безпрецедентною стала критика з боку послів G7 в Украине, тому богато аналітиків та експертів, як у середині країни, так і  за її межами,  обговорюють можливі дострокові парламентські та президентські вибори, у зв’язку з катастрофічною ситуацією в соціально-економічному секторі, приглядаються вже до наступних кандидатів на посаду Президента і не виключають, що такі зміни можуть відбутися вже ближчим часом. Останнім часом та за різних обставин США відвідали Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк, а також збирався пан Наливайченко.

Сезон великих оглядин відкрито.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,СБУ,Фирташ,Арсений Яценюк,Наливайченко,Порошенко,Брюссель,МВС,гарант,Администрация Президента,предвыборные обещания,Ярема,АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.