Місцеві вибори 2015 за новими правилами: бути, чи не бути?

14 червня 2015, 13:56
Власник сторінки
депутат міської ради Ужгорода
0
84

Для виконання зобов’язань щодо реформи законодавства про місцеві вибори у коаліції залишилося 16 днів. Відлік пішов…

 Вже на цьому пленарному тижні «народні обранці» можуть встановити новий формат місцевих виборів, або ж залишити чинну виборчу систему без кардинальних змін. Громадяни України очікують від Верховної Ради ухвалення закону про місцеві вибори за відкритими списками. Проте, чи вистачить депутатам політичної волі для цього – велике питання.

У парламенті зареєстровано аж ЧОТИРИ законопроекти, кожен з яких обсягом понад сто сторінок та пропонує іншу виборчу систему. Такі «змагання» членів коаліції нагадують гру дітей у пісочниці, проте шкода, що від цього страждають українці, стомлені декларативними реформами та очікуванням реальних змін. Скільки ще діятиме принцип «де два українці – там три гетьмани»? Скільки ще потрібно революцій? Скільки ще героїв України має загинути, щоб «політична верхівка» зрозуміла необхідність консолідації зусиль і вироблення єдиної державної політики? Кожен додатковий законопроект про місцеві вибори розпорошує голоси і немає одностайної підтримки представників усіх п’яти фракцій коаліції. Тому й досі є усі шанси проведення місцевих виборів 25 жовтня цього року за старими правилами. У такому разі гріш ціна цьому парламенту та депутатам, які отримують заробітну плату за рахунок платників податків і влаштовують нікому не потрібну «боротьбу законопроектів»! Для виконання зобов’язань щодо реформи законодавства про місцеві вибори у коаліції залишилося 16 днів. Відлік пішов… 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: реформа,вибори,депутати,коаліція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.