Хто попереджений, має бути озброєний

26 травня 2015, 21:43
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
224

У попередні роки в Росії склалася певна політична прикмета: «Що у Жириновського на язиці, те у Путіна на умі»


Сьогодні публічною трансляцією потаємних думок Путіна щодо України, Європи та світу займаються вже більш «респектабельні» діячі з найближчого оточення кремлівського диктатора, зокрема міністр оборони Росії С. Шойгу та віце-прем’єр Росії Д. Рогозін.

Так, активний організатор російської збройної агресії проти України Сергій Шойгу місяць тому нахабно заявив, що мотопробіг через Польщу треба робити на танках. Фактично він погрожував Польщі танками за відмову пропустити на свою територію байкерів з клубу «Нічні вовки», які планували провокаційний проїзд колоною на Берлін начебто в честь 70-ої річниці Перемоги.

А в минулу неділю відомий путінський «яструб» Дмитро Рогозін, який знаходиться у санкційному списку російських політиків та бізнесменів, яким заборонений в’їзд до ЄС та США, в ефірі російського телебачення зухвало заявив, що «танкам візи не потрібні». Крім того, він стверджував, що Захід начебто боїться військової сили Росії, та заявив претензію про протяжність території Росії далеко на північ від існуючих кордонів в Арктиці.
Ці заяви цілком промовисті, їх виголошують не «баби на базарі». Тож ці ледь приховані погрози з боку вищих посадових осіб Росії слід сприймати цілком серйозно як реальні небезпеки та застереження Заходу, що свідчать про справжні наміри Кремля.

Очевидно, це є різновид неформального ультиматуму і психологічного шантажу Європи та США, спрямовані на залякування Заходу. Метою Кремля є деморалізувати цивілізований світ та паралізувати його волю до рішучого спротиву новітньому реваншизму та експансіонізму Росії. 
Це те, на чому я неодноразово наголошував. У Путіна далекосяжні плани. Він прагне розколоти євроатлантичний світ, витіснити США з Європи та в тій чи іншій формі поневолити її усю, перетворити увесь континент на політичного васала Росії. І зупинить його тільки сила.

Тож в інтересах усієї Європи та цивілізованого світу дати рішучу відсіч Путіну невідкладно зараз. Необхідно зупинити його в Україні. Європа у своїх власних інтересах має чимскоріш прокинутися від свого летаргійного пацифістського сну.

Легковажити цими промовистими попередженнями путінських шакалів дозволити собі не може ніхто. На терезах – доля як України, так і цілої Європи.


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Жириновский,Росія,Польща,Кремль,Радикальна партія,Шойгу,Олег Ляшко,Європа,Володимир Путін,фракція РПЛ,Рогозин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.