Змив грошей під прикриттям війни

22 травня 2015, 00:57
Власник сторінки
0
156

Колишній голова Криворізької РПЛ: «Війна — для влади це зручний спосіб змиву грошей. Європа це чудово бачить, тому і не поступається Україні з боргами»

                    

   Некомпетентність та непорядність військового керівництва держави крім усього іншого призводить і до величезного марнотратства. В той час, коли вітчизняні військові фахівці навчають за кордоном, ті ж навчені за кордоном інструктори приїздять до України і за баснословні гроші викладають те саме нашим військовим. Саме таку картину ми бачимо з підготовкою Нацгвардії на Яворівському полігоні. Мільйони доларів витрачається на війну у вигляді утримання військ в полі, мільйони доларів платяться за кордон за підготовку українських військових в той час, коли за кордоном є чудові інструктора з українським корінням, перед якими ще на початку війни закривалися двері в українських владних та штабних кабінетах коли в них стукали з пропозиціями.

   «Зовнішні кредитори України відмовляються вести переговори про реструктуризацію наших боргів. Звісно, що відмовляються. Я б також відмовився не дуже надійному знайомому, а ми для Європи саме такі, відстроковувати чи списувати борг, наприклад, в хоч 1 тисячу гривень коли бачу, що він в день прожирає та витрачає на гульки по 100 тис. грн. Війна — для влади це зручний спосіб змиву грошей. Європа це чудово бачить, тому і не поступається Україні з боргами. Коли всі ці закордонні очі бачуть, що лише на підготовці військових в величезних масштабах змивається бабло в закордону діру, замість $150 платимо $26 000, то про що говорити? Звісно, що єврофонди та інші країни дивляться на Україну і думають, що якщо ми можемо дозволити собі такий шик, в 170 разів (!!) більше пепеплачувати за геть елементарну підготовку, не підпускаючи наших фахівців, яких більше цінують за кордоном ніж у нас (бо наші мабудь відкати не дають), то вибачте, яке може бути списання та відстрочка боргів коли ми бабло тонами в закордонному унітазі змиваємо?» — наголосив у фейсбуці прихильник ПВК (приватних військових компаній) та колишній голова Радикальної партії Ляшка у Кривому Розі Артем Морока.

   До речі. Українські інструктора, які як ми розуміємо не менш кращі за американських і самі мають закордоний досвід, вже давно на полігонах України проводять військові курси. Саме в ці дні відомо про курси з глибинної розвідки, з реальною розвідкою, нічними маршами, виброскою десанту і багато іншого, які проводять висококваліфіковані українські інструктори з міжнародної ПВК. Але військове керівництво нашої країни цим зовсім не цікавиться. Мабудь, тому що це в рази менше коштує та не в їх кишені гроші йдуть.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.