Останній правосєк-інтерактивне інтерв"ю Вінницького Політклубу з Сергієм Чумаком

07 квітня 2015, 21:12
Власник сторінки
відеограф
0
140

Чому останній? – тому що ніхто майже не знає, хто і що залишилось у Вінницькому ПС після того, як Чумак подався «з вєщами на виход» .Пише на Facebook Юрій Пархомчук.

Ну і маленька візитівочка для розігріву.

  Чумак – один з останніх могіканів вінницького національно-визвольного руху 80-90-х. Створення УНА-УНСО, першої Самооборони в 1991 р. Впізнаваним став після гучного захоплення Вінницької єпархії, коли УПЦ розкололась на Київський та Московський патріархати.
Потім була Чечня (а саме окремий український батальон УНСО). Відсидів 7 місяців в СІЗО, після чого отримав 2 роки умовно за носіння вогнепальної зброї і – мандат депутата міської ради.
Всі «креативи» сьогоднішньої вінницької опозиції – це насправді «велосипед», давно винайдений та обкатаний Чумаком.

  Ще в 2005 році він першим почав воювати з головлікарями-кучмістами, завалив прокуратуру документами скандальних закупок в обласній дитячій лікарні Антонець (тих самих мамографів) і в результаті голодування під «книжкою» домігся зняття начальника облздраву Миронюка. Першим пікетував суди та вимагав відставки «кишенькових» суддів, поширював фото їх "хоромів». Започаткував «Антикримінальний майдан» і "Антикорупційний вибір".
Теж ще на початку 2000-х заявляв про присутність у вінницькій владі агентів КГБ-ФСБ і навіть писав відповідний запит Путіну smile emoticon
Авторитетів у вінницькій владі походу не має. Воював з Дворкісом, Заболотним, Гройсманом, Глусьом. Судився з губернаторами Івановим і Домбровським. В спробі антиконституційного перевороту на Вінниччині звинувачував Калетника. Закидав "Батьківщині", що «їх керівництво вирішує за партійний рахунок власні шкурні проблеми», у таємному фінансуванні владою звинувачував місцевий Рух, очолюваний тоді нинішнім головою облради Свитком.

  На першому Майдані займався охороною київської мерії. В розпал останнього Майдану став керівником «Правого сектору» на Вінниччині,об’єднавши бойовиків своєї УНСО та ярошівського «Тризубу».
Зрештою, побив горшки з активом вінницького Майдану, виступаючи 
за утримання від дій, спрямованих на дестабілізацію ситуації у Вінниці. Піаром на революції і деструктивними назвав «походи» по кабінетах під прапорами Народних трибуналів (Хорт) та Корупційного комітету Народної ради (Редько). Слід віддати належне, саме правосєки першими зняли балаклави, коли Вінницю накрила хвиля «куклукскланів».
Зрештою, Чумак розійшовся і з «Правим сектором». У того зосталась «візитка Яроша», а за Чумаком - людський ресурс, зосереджений нині здебільшого на кордоні з Придністровям. 

  Водночас вистачає і неоднозначних оцінок Сергія Чумака. А дехто досі згорає від бажання дізнатись подробиці його викрадень: у 2006, перед виступом кандидата в мери на ВДТ, та в 2014, напередодні штурму облради.

  Зрештою, маєте тепер можливість самі розпитати про все це…
Єдине прохання – спілкуємось коректно і по суті.

Питання можна задати за посиланням ( facebook.com/groups/politklub/)

Юрій Пархомчук Вінницький Політклуб

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Винница,УНА-УНСО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.