Шануємося козаки, бо ми цього варті!

24 березня 2015, 21:00
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
60

Нарешті за ініціативою козацьких осередків при активній участі громадської організації УВО «СПАС – 23» був заснований на добровольчих засадах Міжнародний Козацький полк «СПАС»

На мою думку почалися зрушення всередині нації, яка одужує від тривалої (понад 370 років) хвороби меншовартості. Почала діяти як справжня духовна та політична сформована спільнота.  Нарешті за ініціативою козацьких осередків при активній  участі громадської організації УВО «СПАС – 23» був заснований на добровольчих засадах Міжнародний Козацький полк «СПАС»(який знаходиться на розгляді державного затвердження в Міністерстві оборони). На зустрічі, яка відбулася 21 березня в конференц-залі МВПУ м. Києва, зібралися представники  козацьких організацій з усіх регіонів України. На цьому первинному козацькому колі були присутні спільноти, які є зацікавлені в створенні спеціалізованих козацьких підрозділів. Ця подія відбувалася за активною участю  спостерігачів з Міністерства оборони (першого заступника міністра Мехед Петра Миколайовича) та Верховної Ради (народного депутата Гарбуза Юрія Григоровича), козаків-воїнів прибувших з АТО та козаків, які займаються національно-патріотичною підготовкою молоді.

Українська громада розуміє, що головним завданням є перемога України над агресором, який посягнув на територіальну цілісність та соборність нашої держави. Тому саме для цього на зустрічі було запропоновано об’єднати козаків, добровольців, волонтерів та їх бажання допомогти рідній землі.  Україна, її законодавча гілка та громадянське суспільство працюють над тим, щоб надати можливість всім бажаючим, в тому числі і не громадянам, захистити країну. Організаторам бачиться, що полк виступатиме платформою, яка дасть змогу долучитися до бойових  дій іноземцям та громадянам інших держав. Що, безпосередньо під час зібрання було підтверджено представником Верховної Ради. В історії таке відбувалося ще за часів Богдана Хмельницького, армія якого налічувала близько мільйона воїнів різних національностей. Опираючись на історичний досвід української козацької держави та втілюючи національну ідею, яка базується  на звичаєвому праві в новому проекті Міжнародного Козацького полку «СПАС» пропонується внести  зміни до законодавчих актів, що дасть можливість залучити іноземців та в разі бажання запропонувати їм за спрощеною процедурою громадянство України. До козацькому полку, який формується на національній основі, хотілося б залучити якомога більше досвіду козацьких звитяг, звичаїв та традицій.

На засіданні був зачитаний лист президента України 2005-2010 років Ющенка В.А.  за яким  і до сьогодні  збережена посада Гетьмана українського козацтва. В листі до Міністерства оборони та козацьких організацій  йшлося про нагальну потребу нації у цей важкий час для країни утверджувати патріотичні засади на козацькому гарті, яким одвічно славилися українці. На разі необхідно відроджувати козацтво, як військово-патріотичну силу України як гаранта захисту державності та територіальної цілісності.

До обговорення долучилися зам. Міністра оборони України Мехед Петро Миколайович, який підтимав ідею створення, але зосередив увагу на законності і правопорядку  під час формування полку й звернув увагу на те, що підрозділ має бути створений на добровольчих засадах. Народний депутат Юрій Гарбуз наголосив на своєчасності формування міжнародного козацького полку «СПАС» та взяв на себе громадянський та депутатський обов’язок по підготовці законодавчої бази та подання проекту закону до Верховної Ради України. Заступник командира добровольчого батальйону «Донбас» та активний учасник АТО, козак Олександр Шипілов виступив з пропозицією запровадити новий статус серед членів Ради Козацької старішини — Берегиня полку. Зібрання активно підтримало цю ідею і одноголосно затвердило на цю посаду кандидатуру Зої Ружин. Жваві виступи в підтримку створення полку представників Козацького руху України підтвердили для нації своєчасність цього рішення. 

Обрана Рада Старшин, зібравшись того ж дня на засідання, затвердила структуру міжнародного козацького полку «СПАС», враховуючи бажання безпосередньо козаків , українців, що живуть у всьому світі, чеченскої діаспори, грузинської, татарської, мати свій національний батальон в складі Міжнародного полку «СПАС». Тому, структура полку налічує  5 батальйонів, 3 служби та штаб. Одноголосно Рада  визначилася й з істинно-казоцькою назвою «СПАС». Щодо батальйонів зі складу полку, то козаки обговорюють питання назви імені Гетьмана Івана Мазепи, чеченський батальйон остаточно визначився з назвою імені Іси Мунаєва, батальйон Української діаспори пов’язує себе з іменем Грегорі Пославського, грузинський та татарський батальйони назву ще обговорюють. Рада Старшин наказала Голові Ради Козацької Старшини народному депутату Гарбузу Ю.Г., очолити делегацію в складі членів ради  Волкова В.В. та  Пекарського О.В., яка буде займатися в  Міністерстві оборони України питаннями щодо створення міжнародного козацького полку «СПАС», отримання й облаштування військової частини, встановлення штатних розкладів та інших дій згідно законодавства. Шануємося козаки, бо ми цього варті.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.