Демчак та Мельничук-дискредитація Президента чи рейдерство руками Верховної ради

19 березня 2015, 19:08
Власник сторінки
4
157

Освіта завжди була і залишається одним із основних чинників економічного зростання держави. Але в нинішніх складних економічних умовах заклади освіти вимушені шукати шляхи, щоб не просто вижити, але й

Що буде далі спрогнозувати дуже просто університети почнуть відмовлятись від землі, а спритні депутати, які лобіюють ці питання будуть забирати її за безцінь або взагалі задарма.

Земельний фонд, що знаходиться на балансі ВНЗ, використовується як навчально-практична база для підготовки студентів та післядипломного навчання фахівців та як полігони для науково-експериментального дослідження.

Таким чином, за умови сплати земельного податку фінансовий стан вузів вкрай погіршиться, що призведе до зниження якості навчального процесу, зменшення оплати праці працівникам, до значного скорочення працюючих, збільшення плати за навчання і, як наслідок, зменшення кількості студентів.

Гриневич виступила на захист аграрної освіти та зареєструвала законопроект, яким відновлюється податкова пільга для аграрних університетів. «Я хочу зауважити, що аграрні університети не можуть функціонувати і навчати за профілем, якщо у них не буде землі», підкреслила Лілія Гриневич під час пленарного засідання Верховної ради України.

Руслан Демчак та Мельничук Іван – депутати від БПП, які вже певно поділили землі деяких державних вузів, почали критикувати не лише законопроект, а й Гриневич.

У цей процес повинен втрутитись Президент, бо тільки він в змозі, обмежити апетити своїх шавок в раді.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.