Нардепи Іван Мельничук та Руслан Демчак хочуть забрати землі в аграрних вузах

18 березня 2015, 22:38
Власник сторінки
3
145

Народні депутати Мельничук Іван і Руслан Демчак під час обговорення проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земель

Народні депутати Мельничук Іван і Руслан Демчак під час обговорення проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку 1850-1 від 27.01.2015, ініціаторами якого є Гриневич Л.М., Фролов М.О. та Кришин О.Ю. у Верховній Раді України 18.03.2015 р. виступили з ініціативою забрати у аграрних навчальних закладах землі з користування. Мельничук Іван взагалі запропонував позбавити Вінницький національний аграрний університет та його структурні підрозділи будь-яких земельних ділянок і не давати їх навіть науково-дослідним установам та господарствам.
Демчак сказав, що треба залишити тільки землі під будівлями (навчальними корпусами) і гуртожитками, все інше - вилучити.
На що ініціатор законопроекту Лілія Гриневич зауважила, що є неприпустимим робити такі речі, оскільки профільні навчальні заклади (аграрні) функціонувати і забезпечувати навчальний процес без землі не можуть.
Нагадаємо, що даний законопроект передбачав звільнення від сплати земельного податку заповідникам, національним природним паркам, бюджетним закладам культури, науки, освіти тощо.
Це аргументовано тим, що частина наукових установ та організацій, навчальних закладів, що повністю утримуються за рахунок бюджетних коштів, повинні були б сплачувати земельний податок в розмірах, що перевищує їх фінансування або становитеме значну його частину.
Крім того, якби не були запроваджені такі зміни до Податкового кодексу, то навіть заклади, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого податку теж обкладалися податком. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.