Людмила Станіславенко: "Одні воюють, інші користуються пільгами"

29 січня 2015, 11:12
Власник сторінки
0
62
Людмила Станіславенко:  Одні воюють, інші користуються пільгами

Одні воюють, інші користуються пільгами

Скандал із заступником міністра регіонального розвитку і будівництва, якого народні депутати змусили відмовитися від статусу учасника АТО, має своє продовження.

Ситуація з заступником міністра Ісаєнком тим більш показова, що стали відомі дані й про інших посадовців, які у той чи інший спосіб здобули собі статус учасників АТО. І отримали вони його для того, щоб уникнути люстрації або, щоб отримати пільги

Таких посадовців понад 200.

В Міністерстві юстиції заявили, що статус учасника антитерористичної операції хочуть отримати близько 200 осіб, які не брали участь у бойових діях.
Про це повідомила на всю Україну директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.
За інформацією Міжвідомчої комісії, що надає статус учасника бойових дій АТО, більше 3,5 тисяч людей отримало такий статус. Біля 200 осіб подало документи на отримання статусу і які не є суб’єктами АТО. Це означає, що ці люди не відносяться до військових.

За її словами це означає, що ці люди були залучені для виконання функцій на території АТО, наприклад, якщо це військовий прокурор - він міг бути залучений, щоб в зоні АТО допитати військовополоненого чи на інші завдання.
Отримання такими людьми статусу учасника бойових дій говорить більше про бажання отримання такого статусу, як можливої індульгенції по люстрації чи отримання пільг, ніж про дійсну необхідність та участь в вирішенні завдань АТО в зоні бойових дій, - повідомили в Міністерстві юстиції.

Усе це зменшує довіру громадян до влади, і не сприяє розвитку демократії в Україні.

У той час, коли мільйони українців допомагають армії чим можуть, коли тисячі волонтерів часто з ризиком для здоров’я і життя доставляють допомогу в зону АТО, коли тисячі добровольців і призовників, ризикуючи здоров’ям і життям, воюють за незалежність держави, ці 200 посадовців поводять себе, як мародери.

Єдине, що вони ще можуть зробити, це відмовитися від статусу учасників АТО добровільно. І це буде справедливо, бо ні бійці, ні волонтери, ні громадяни не примиряться з такими зухвалим присвоєнням статусу, який їм не належить.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.