Християнсько- Демократичний Союз для людей

29 грудня 2014, 22:42
Власник сторінки
0
27

Розбудувати державу, де кожен громадянин відчував би себе захищеним, державу зі стабільною економікою та потужною промисловістю за роки незалежності України не вдалося.

Голова партії “Християнсько-Демократичний Союз” Олександр Черненко вважає, що розбудувати державу, де кожен громадянин відчував би себе захищеним, державу зі стабільною економікою та потужною промисловістю за роки незалежності України не вдалося. Але є політична сила, яка здатна працювати для людей.




1991 рік - Україна на всенародному референдумі приймає доленосне рішення і отримує довгоочікувану незалежність. З того часу минуло більш ніж два, дуже не прості, десятиріччя. Славнозвісні і непрості дев'яності минули.


Голова партії Християнсько – Демократичного Союзу Олександр Черненко вважає, що розбудувати державу, де кожен громадянин відчував би себе захищеним, державу зі стабільною економікою та потужною промисловістю досі так і не вдалося. А головне, що на місці зламаних радянських ідеалів так і не з'явилися нові цінності, нові ідеї, які б об'єднали всіх нас для того, щоб зробити наш державний дім комфортним для усіх його мешканців.


1945 рік - крах третього рейху, а разом із ним усієї нацистської ідеології. Знесилені війною, німці втратили віру у відбудову своєї країни. Саме у ті часи до влади приходять християнські демократи. Для Німеччини це стало початком нової ери відродження країни. Історики це потім назвуть економічним дивом. Це і справді було диво. Всього за 10 років роботи уряду християнських демократів вдалося воскресити вбиту контрибуціями промисловість, скоротити безробіття до двовідсоткового рівня, збільшити доходи людей вдвічі, досягти найнижчого в Європі темпу зростання цін. Вдруге християнсько-демократичні сили Німеччини здивували на початку дев'яностих років. Зруйнувавши Берлінську стіну і об’єднавши родини та долі німецького народу. Спадщина соціалістичної німецької демократичної республіки, що залишилася після падіння Берлінської стіни була жалюгідною. Майже весь транспорт, виробничі потужності та системи зв'язку перебували у жахливому стані. Ледве не половина працездатного населення країни потерпала від безробіття. Та всього за кілька років колишня НДР наблизилася за рівнем життя до західної Німеччини. А населення країни нарешті стало єдиною нацією. І це заслуга християнських демократів. Отримати такий результат вдалося завдяки курсу на соціально орієнтовану ринкову економіку. З одного боку держава не втручалася у ринкові відносини, а з іншого - здійснювала соціальну компенсацію негативних явищ вільного ринку. Але не тільки економічні реформи стали запорукою успіху. Головний чинник — це духовне відродження німців, що стало можливим завдяки цінностям християнських демократів. Коли кожен може поступитися своїми меркантильними інтересами заради спільного блага. Такі приклади непоодинокі: Італія, Франція, Бельгія, Нідерланди. Саме християнсько-демократичні сили витягли ці країни з глибокої кризи. Вони об'єднали навколо себе суспільство не тільки в межах однієї держави, а й у межах усієї Європи. Недарма авторами ідеї створення Європейського Союзу є саме християнські демократи. Ось чому у провідних європейських державах вони є провідною політичною силою. Проте в Україні, де кожен мріє про європейський рівень життя, ідеї християнської демократії залишаються маловідомими.


Голова ХДС в Україні Олександр Черненко вважає помилкою припущення, що християнсько-демократична ідеологія не прийнятна нашому менталітету. Навпаки, універсальні цінності, на яких вона побудована, близькі та зрозумілі кожному українцю. Толерантність, рівновага свободи та особистої відповідальності, справедливість та повага до традицій. Вирішення будь-яких соціальних та економічних питань має відбуватися з дотриманням християнських принципів.


В Україні християнські демократи офіційно заявили про себе у 1997 році. Це відбулося шляхом заснування політичної партії христянсько-народний союз. Шість років потому до них приєдналися й інші сили зі схожою ідеологією, а назву було змінено на Християнсько-демократичний Союз”. Це була знакова подія, адже партія закликає суспільство та політикум до єднання. Вона на власному прикладі показала, що потрібно відкинути власні амбіції заради досягнення спільної мети.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ХДС,Олександр Черненко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.