Блог Максима Бондара: Верховна Рада України скасувала позаблоковий статус

25 грудня 2014, 16:39
Власник сторінки
0
36

Cтаття присвячена скасуванню позаблокового статусу України та оцінці правильності курсу на вступ до НАТО

23 грудня 2014 року Верховна Рада України прийняла законопроект №1014-3 "Про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості".

Позаблоковий статус України, який був закріплений у Законі України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», виявився неефективним. Агресія Росії проти нашої держави, незаконна анексія нею Автономної Республіки Крим, ведення мерзенної «гібридної війни», військове втручання у східних регіонах України, постійний військовий, політичний, економічний та інформаційний тиск з боку Путіна дають зрозуміти те, що потрібно шукати більш дієву гарантію незалежності, суверенітету, безпеки  і територіальної цілісності України.

В ході останніх подій видно, що Росія не дотримується норм міжнародного права («Будапештський меморандум») і навіть грубо їх порушує. З цим з’являється вимушена можливість створити додаткові умови для гарантування безпеки, стабільності і сталого розвитку України в умовах вже існуючих та потенційних загроз територіальній цілісності та суверенітету держави.

Також можна побачити, що змінилось ставлення населення України до НАТО. Протягом останніх місяців у три-чотири рази збільшилась кількість громадян, які підтримують членство України в Організації Північноатлантичного договору. 

Коли Петро Порошенко вносив цей законопроект на розгляд ВРУ, то не один раз наголошував  на тому, що його після його прийняття не буде означати, що Україна буде подавати заявку на вступ в НАТО. Але на мою думку, остання «не за горами», а промова нашого Президента це всього лише спроба «трішки» заспокоїти кремлівських високопосадовців…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: НАТО-Украина,Порошенко,ВРУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.