По Конституції знову намагаються топтатися солдатськими чоботами

18 грудня 2014, 16:46
Власник сторінки
Голова Партії захисників Вітчизни
0
43

По Конституції знову намагаються топтатися солдатськими чоботами

Із часу президентства Петра Порошенка в Україні збільшились випадки порушення Конституції.Це страшна річ, але це правда. Про це свідчать і прийняті закони про люстрацію, прокуратуру, які грубо порушують Конституцію.Зразу через місяць, після того як Порошенко прийняв посаду президента, він вніс зміни до Конституції. В цих змінах він спробував обійти Основний Закон. Зокрема статтю 10.
Пропозиції про децентралізацію, які були від Порошенка і вже знайшли свою оцінку Венеціанської комісії, абсолютно не відповідають Конституції і знищують вертикаль управління Кабінету міністрів. Тобто знищують суть нашої республіки, нашої країни, як парламентсько-президентської.
В Адміністрації президента не визнали, що «зробили помилку».Знову намагаються солдатськими чоботами топтатися по Конституції. Я категорично проти цього. Особливо у перехідний теперішній період. Коли в Основному Законі написано, що основна функція Нацбанку — це підтримка державної валюти. А ми бачимо страшні речі, коли в раді Нацбанку перебувають люди минулого режиму. Ми бачимо абсолютного невігласа на чолі установи.
За розмовами влади про децентралізацію централізація навпаки посилюється. "Якщо у Києва вилучали тільки 50% доходу з заробітної плати, то тепер планують вилучати 75%. Наслідком цього стали демонстрації, які відбуваються у Києві.
Запропоновані владою зміни до Конституції «не виходили» з Адміністрації президента. Звідки вони взялися? Ніхто не знає. Ці пропозиції готувалися за межами Адміністрації. І я підозрюю, що взагалі за межами України. Просто бачив юридичний почерк тих людей, які втікли з України.
У питанні змін Основного закону президент має залучати позапарламентські сили. Сама ж конституційна комісія має працювати в Парламенті.
Вона має працювати над тим, щоб зменшити склад Верховної Ради як мінімум вдвічі. По друге, потрібно змінити систему виборів суддів, збільшити їх вік. Третє — змінити і показати, що місто, село і селище мають свою достатню базу, але не породити сепаратизму в законі. Ось ці зміни мають бути терміновими. І всілякі зміни, які говорять про перетягування канатів (коли президент заявляв про одноосібне звільнення генпрокурора чи голови СБУ) не потрібні. Ми цього наїлися за Януковича.
В Україні потрібно передбачити двотуровість виборів в містах-мільйонниках, запровадити процедуру відклику депутатів. І цього вимагають люди. Хоча цього не хоче ні теперішній парламент, ні президент. Бо наступного разу навішати людям локшини вже не вдастся. Людям потрібні гарантії дотримання їх прав.
В країні слід серйозно підійти до питання повернення повноважень прокуратурі, які в угоду олігархічних кланів в неї забрали і деморалізували. А реформування судової системи має відбутися з підвищенням ролі Верховного суду.

http://gazeta.ua/articles/politics/_po-konstituciyi-znovu-namagayutsya-toptatisya-soldatskimi-chobotami-karmazin/599536

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.