Хто стане наступним губернатором Вінниччини?

16 грудня 2014, 12:01
Власник сторінки
1
52

У ЗМІ надзвичайно бурхливо почали обговорювати події, які стались 6 грудня у Вінниці.

У ЗМІ надзвичайно бурхливо почали обговорювати події, які стались 6 грудня у Вінниці. Одні роздували сепаратизм, створення ВНР, обрання «народних губернаторів» тощо. Інші, навпаки, підозрювали всіх, хто в опозиції та відомих вінничан і вішали на них всі ці заворушки. Але ні перші, ні другі не побачили справжнього мотиву цих подій – банальне захоплення влади і бажання стати губернатором. Спробую пояснити.

Якщо піраміда на чолі з Маліновським, який разом із своїми побратимами з Майдану поставили головою облради Свитка, бажали більше втримати хоч якийсь вплив у області і навіть самі не очікували, що ЗМІ роздують із цих подій таку сенсацію. Зрозумівши, що їм вдалось перемогти у цій ситуації, зробивши зі Свитка Соборного героя, вони почали святкувати свою маленьку, але перемогу. Вони зрозуміли, що поки Свитка чіпати не будуть і у нього є хоч і тимчасовий, але імунітет. І смакували те, що хоч чимось насолили Гройсману і Ко, розуміючи, що, якщо будуть знімати губернатора, то їхню кандидатуру не поставлять, але вже з ними будуть рахуватись і спитають чи вони будуть погоджуватись із пропозицією влади. 

До компанії Маліновського приєднався і Продивус, який все ніяк не може налагодити стосунки з командою президента і ходе ображений на всіх і вся. Цим і пояснюється, що його підконтрольний ресурс обливає брудом команду президента, щоб звернути на себе увагу і заставити з ним домовлятись. Але йому заплатили ще й за те, щоб дискредитувати частину активістів, таких як Редько, Банах та інші. Це дуже добре робить Чорноіван, який вже прославився у Вінниці своїми сайтами, яких ніяк по-іншому, як «зливні бачки» не називають.

Ще одним союзником цієї братії є Людмила Щербаківська і не тільки тому, що Свитка обрали за квотою Батьківщини, а й тому, що і їй пообіцяли винагороду за таку роботу. Вона добре розуміє, що про такі заворушки, якщо дізнається Юлія Тимошенко, то їй дістанеться на горіхи. Звичайно, непереливки буде і Юлі, яка ввійшла в коаліцію і як тепер вона буде виправдовуватись перед членами коаліції за таку дискредитацію владних органів. Схоже, власний інтерес Щербаківської ще раз довів, що їй головне посада заступника голови ОДА (яку їй пообіцяли, якщо знімуть Олійника), а не вказівки партійних босів.

Проте, всім цим маскарадом керує ніхто інший, як теперішній нардеп від пропрезидентських сил Руслан Демчак. Він вже давно затіяв цю гру і не на жарт хоче стати губернатором. Розуміючи, що його ні за які гроші команда президента не поставить очільником президентської вотчини, адже Демчак давній друг Льовочкіна і саме за його вказівкою з адміністрації Президента, бувші керівники області Джига і Татусяк притягнули його в обласний бомонд. Він нашумів своїми кримінальними справами за шахрайство, відмивання коштів, конвертаційні центри. Розуміючи, що на цю посаду з таким минулим його не візьмуть, представники «сім’ї» порадили йому діяти зовсім по-іншому – шантажем.

​Цим пояснюють його часті візити в Адміністрацію Президента після 6 грудня. Він все зробить для того, щоб Олійника зняли з посади. Для цього він навіть, за допомогою Татусяка, уклав сепаратну угоду з невідомим до цього йому Свитком.

​Давайте проаналізуємо. У Демчака є першокласний стратег, людина з багатющим досвідом Ільчук, саме він є автором такої схеми. Ільчук є мозковою тінню Демчака і славиться підлими витівками.

За даними сайту http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://vinnychany.kiev.ua/index.php%3faction%3d52%26amp%3bt%3d0%26amp%3bk%3d7

пан Ільчук володіє всебічним знаннями щодо роботи державних органів. До переходу в Magisters Микола Миколайович працював державним службовцем у різних установах. Також працював у Європейському інституті інтеграції та розвитку, неурядовому аналітичному центрі, який спеціалізується на політичних і соціально-економічних дослідженнях. 

Ільчук зі своїм давнім другом Шестопалюком, який володіє невичерпним, а головне дармовим ресурсом - студентами факультету журналістики, активно розхитують ситуацію в області, висвітлюючи негативи роботи Олійника у соцмережах та кишенькових ЗМІ коментарями і заказними публікаціями.

Для надійності і тотального контролю за перебігом подій, Ільчук підіслав Олійнику у радники - Філонова. Цей аферист є вухами і очима Демчака у облдержадміністрації. Чому Філонов?! Як відомо, він є штатним радником Олійника з питань інформаційної безпеки. Це саме йому має завдячувати Олійник недолугими постам і дискредитації на сторінці у фейсбуці чи новинах сайту ОДА. Звісно, Філонов є досвідченим журналістом і не може не розуміти, що очільник області не може писати такі різкі пости, вживати завідомо дискредитаційні звороти, які тільки збурюють суспільство. Саме це і є основним завданням Філонова, з яким він справляється на відмінно, бо святі гроші не пахнуть, що для нього є головним. Більше того, як радник, він неправильно інформує Олійника, переключаючи його увагу на зовсім інших людей, тим самим, вводячи його в оману. Філонов розуміє, що Олійнику залишилось недовго бути при владі. У області вже знають, що він є ставлеником Домбровського і якби його він не захищав, Олійника Порошенко, все-таки звільнить. Звідки така впевненість?! Подейкують, що Олійник зробив фатальну помилку - він не послухав Гройсмана і не призначив його кандидатуру собі в заступники. Тепер немилість правої руки президента призведе до неминучої відставки Олійника, бо схоже, що Гройсман йому цього не пробачив.

Чому саме Філонова Демчак заслав Олійнику?! Цю кандидатуру порадив йому Маліновський. Маліновський вже перевірений боєць, виконував свої завдання чудово, тому сумніватися у ньому Демчаку не прийшлось. Згадаймо як у своїй газеті «Голос народу» він постійно восхваляв Демчака.

Філонов хороший друг Маліновського. По старій дружбі, Маліновський навіть не брав орендну плату у Філонова за офіси. Він пообіцяв Філонову збереження посади плюс бонуси. Ну звісно, хто ж від такого відмовиться.

Наступним гравцем є Татусяк - всі добре знають про його приязнь до Свитка. Наради Свитка у офісі Татусяка, висвітлення всіх заходів за участю Свитка на підконтрольному ресурсі "Інформаційна Вінниччина" тощо. А ніхто не проаналізував навіщо Татусяку - регіоналу так дружити зі Свитком, який фактично позбавив його посади. А все банально просто - гроші. Демчак заплатив немалі гонорари за підтримку такого недосвідченого Свитка. Дружба Демчака з Татусяком почалась із 2012 року, адже саме "Сім'я" дала вказівку підтримувати Демчака. Тому саме й тепер Татусяк так підтримує Демчака. Ба більше, Демчак є членом президії товариства "Україна-Польща-Німеччина", а головою цього товариства є Татусяк.

Саме цим і пояснюються візити Демчака на Вінниччину. Він так вже не втримався, що 13 грудня пішов на Вінницький майдан, але не так сталось як гадалось. Люди швидше розкусили афериста і освистали, вигукуючи «ганьба» не давали йому розповідати який він добрий і пушистий. Натомість, порадили зробити як інші народні депутати, які приїхали на зібрання і написали звернення, щоб взяти активіста Хорта на поруки. Яким би не був «отморозком» Хорт, але всі чітко зрозуміли, що він є ніким іншим, як політичним в’язнем і те, що навіть не дозволили його випустити під заставу це ще раз підтвердило. Демчак, використавши Хорта, як ідеальну каральну машину без тормозів, проти йому не угодних, кинув його самотужки напризволяще викручуватись із цієї ситуації. І так буде з кожним, бо шахрай є шахрай.

А Олійник, як бачимо, є просто заручником цієї ситуації. Хоча, якщо зробить правильні висновки, то не дасть реваншу "Сім'ї" на президентській Вінниччині в особі Демчака, але діяти у такій складній ситуації і приймати рішення йому потрібно блискавично і негайно, бо кожна втрачена секунда обертається у цій грі за престол проти нього.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.