Олійник виявився мужиком з яйцями

11 грудня 2014, 11:10
Власник сторінки
0
73

Тепер хід за активістами.

Анатолій Олійник не злякався мусорних бакві та прогроз купки активістів. Натомість запропонував вирішити питання відставки депутатам обласної ради. Чесно, відкрито і прозоро. І не оастннім у порядку денному. А першим питанням сесії. Активістам це не вигідно, тож вони починають знову вереск.

Довгі чотири дні вщухали події у Вінниці. За ті дні вимоги купки активістів змінилися діаметрально. Вони вже не вимагають не-відставки Свитка. вони вимагають відставки Олйіника. Що ж, Олійник погодився на таке. В законі є лише два способи піти з посади - рішення Президента і недовіра обласної ради. Президент Анатолія Олійника підтримує. Чи підбтримує рада, Олійник вирішив довідатись у самих депутатів. Про що й написав у соцмережі:

Анатолій Олійник
Сьогодні – президія Вінницької обласної ради. Дехто активно шукає натхненників конфлікту всередині обласної ради, але знаходить їх чомусь у виконавчій владі. Хто ж винен, що депутати не можуть працювати?

Все це наслідок того, що я публічно закликав депутатський корпус та керівництво обласного органу місцевого самоврядування до компромісу та конструктивної роботи, пропонував їм не змагатися за задоволення політичних амбіцій.
Мене не послухали.

У зв’язку з цим запропонував на президії, у випадку проведення сесії обласної ради поставити першим питанням (не 26) питання про недовіру голові Вінницької обласної державної адміністрації Олійнику А.Д. Тим самим хочу зняти всі спекуляції щодо ефективності роботи ОДА.

Реально чоловічий крок. Не прикриваючись штурмами, пошкодженням будівель. І не треба тут ля-ля. Чого злякались? Голосувати будуть за чи проти нього якраз усі ті депутати з облради, яких громадськість хотіла розпустити, а "активісти" та "майданівці", які штурмували одлраду 06.12 наполегливо залишили, і тих 68 депутатів із ригіоналів також по списку, який всім тикали. Ну ось. Залишили, захотіли - вони усі ваші. Нехай тепер працюють, голосують та вибирають. Зараз же активісти не мають права казати, що вони також не праві: ВИ ЇХ ЗАЛИШИЛИ! Почніть відповідати нарешті за свої вчинки, а не ховатись та прикриватись високопарними словами.

Але активістам з Вінниці галасу на всю країну мало. Не Свитко, не Олійник їхні цілі. Їм потрібна влада. Просте запитання: чому вінницькі активісти організували прес-конференцію у столиці, а не у Вінниці? Можливо через те, що місцеві журналісти можуть задати незручні запитання, тому що орієнтуються у ситуації?

Ні, активісти продовжують тиснути замість того, щоб рішення приймалось легітимно. 

Таїса Гайда
Закликаємо владу не повторювати помилок своїх попередників,які ігнорували громадянське суспільство, а також просимо губернатора Олійника написати заяву та скласти повноваження, щоб своєю недалекоглядністю не збурювати суспільство.

Апофеозом цієї історії став пост у Тівтері Віктора Медедчука, який чітко показав, чиї ж вуха стирчать з вінницького "майдану":


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.