Хто організував зрив зустрічі представників ОБ з виборцями в Кіровограді?

21 листопада 2014, 16:21
Власник сторінки
0
239
Хто організував зрив зустрічі представників ОБ з виборцями в Кіровограді?
"Кримінальний авторитет" та "партнер по наркобізнесу" помічника Олександра Чорноіваненка - Ігоря Ковтуненка - Віктор Кліменков - чоловік справа

Кіровоградські виданняс тверджують, що за зривом зустрічі Ларіна з виборцями 19 жовтня стоїть особисто голова Обласної ради Олександр Чорноіваненко, який є головою кір-кої обл орг-ції ВО "Батьківщина"

Рівно через місяць після переполоху в Кіровоградській Обласній раді сталася ще масштабніша подія. 19 жовтня, під час зустрічі з виборцями Кіровограда одного з лідерів Опозиційного Блоку Сергія Ларіна були і бійки, і кров, і зламані кістки... Кілька десятків людей влаштували бійку з охоронцями, прорвалися до зали й перекрикували тих, хто в той день виступав на сцені. Підозру в організації провокацій журналісти й громадськість знову поклали на тих, кому закидали штурм обласної ради місяць тому.

Зокрема, з посиланням на джерело в правоохоронних органах, видання "Кіровоградська правда"(http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://pravda-kr.com.ua/politika/1826-politichnij-banditizm-khto-kogo.html) стверджує, що високі обласні чиновники та місцеві бізнесмени наймали криміналітет для "теплого прийому Ларіна". На зустріч із Ларіним, за словами свідків, з'їхалося близько тисячі людей, а вхід до зали обласної філармонії, з метою недопущення провокацій, був тільки за запрошенням.

Втім, наявність охорони на входах до концертного залу філармонії та чимала кількість міліціонерів, покликаних охороняти порядок, не перешкодили людям характерної зовнішності влаштувати провокації. У холі філармонії вони затіяли бійку з охороною. Міліція, незважаючи на заклики про допомогу, в цей процес не втрутилась. Користувачам соцмереж серед учасників бійки вдалося ідентифікувати по фото кількох чиновників. Наприклад, керуючись матеріалами з мережі, на фото з Філармонії за 19 жовтня можна помітити Сергія Горбовського. Він є діючим головою Кіровського району Кіровограда, директором ТОВ "ХХІ століття", депутатом від ВО "Батьківщина". Також, за словами блогера, доволі чітко можна ідентифікувати Сергія Марковського, який керує фракцією Батьківщини в Ленінській раді Кіровограда та є сином в.о. міського голови Кіровограда Івана Марковського, який, у свою чергу, є головою міського осередку партії "Батьківщина". Горбовський та Марковський, як можна помітити на світлинах, повністю одягнені в спортивний одяг, а Марковський навіть одягнув затемнені окуляри та кепку.

Судячи з матеріалів, взятих з мережі Інтернет та місцевих ЗМІ, головним "двигуном" провокацій та бійок в залі Філармонії став Віктор Кліменков. Як зазначив у своєму скандальному матеріалі за травень 2014 року користувач соцмереж Vendetta (http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://vk.com/wall-48006537_48783), у 2005 році, під час переділу ринку наркотиків міста Кіровограда, Кліменков застрелив кримінального авторитета "Гаркавого", який до цього керував збутом наркотиків у Кіровограді. Сам Кліменков разом із помічником обласного голови Олександра Чорноіваненка - Ігорем Ковтуненком, нібито володіє фермерськими господарствами, які крім традиційного фермерства займаються ще й вирощуванням макової соломки. За матеріалами місцевої преси вдалося з'ясувати, що у кримінальних колах Кліменкова називають Климом, а Ковтуненка - Шльомой.

Ще однією групою учасників провокацій під час приїзду до Кіровограду Ларіна, як це видно із фото- та відеоматеріалів, стали кандидати в народні депутати, серед яких вирізнялись Тетяна Бородіна та Микола Гречуха. Під гаслом "Ганьба" вони перекрикували Ларіна й погрожували учасникам зустрічі разом із братами Кліменковими та лідерами Самооборони й Правого сектору. Між Бородіною та учасницею зустрічі навіть виникла бійка, в яку довелося втрутитися чоловікам. Про кандидатку в депутати від округу № 99 Тетяну Бородіну відомо небагато. Зокрема, вона кілька років працювала реалізатором кави й чаю на Центральному ринку, за фахом - педагог. На даний момент жінка безробітна. 

Кіровоградські видання, такі, як "Кіровоградська правда", стверджують, що за зривом зустрічі Ларіна з виборцями 19 жовтня стоїть особисто голова Обласної ради Олександр Чорноіваненко, який є головою кіровоградської обласної організації ВО "Батьківщина". Згідно версії "КП", події в Обласній раді є частиною одного сценарію і пройшли слідом за зміщенням керівників Ленінської та Кіровської районних рад, які не захотіли співпрацювати з депутатською більшістю, якою в цих органах місцевого самоврядування керує міська Батьківщина.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.