Ефективна Рада чи ефективна Зрада?

29 жовтня 2014, 18:25
Власник сторінки
0
49
Ефективна Рада чи ефективна Зрада?

Україна зробила свій вибір у виборах до ВР. По результатам суттєво відірвали дві партії БПП і НФ. Їхні суперечності щодо коаліційної угоди ставлять всіх перед питанням: а чи буде ефективна ця рада?

   
  І так пройшли вибори, кожний зробив свій вибір свідомо чи не свідомо. Оброблено 99% електронних протоколів, з ним можна робити вже висновки, що дві партії від влади набрали майже однакову кількість. Тепер ці дві партії (Блок Петра Порошенка і Народний фронт), ще не почавши працювати, ділять між собою парламент. 

   Перше місце на виборах зайняла партія  Яценюка А.П. і по-європейській практиці це означає, що саме вони мають формувати коаліцію, але є одне але, принципі як завжди в Україні до всього є то зловіще АЛЕ, по мажоритарних округах саме партія Порошенка П.О. набирає більшість і в результаті виходить, що вони мають більшість представників в парламенті. А тепер переходимо до самого цікавого, це формування коаліції. Про яку коаліцію йде мова, якщо, підтриманий половиною населення України, президент старається контролювати всю ВР і навіть діяльність коаліції вводячи в своєму проекті коаліційної угоди пропорційний принцип входження в Коаліційну Раду. В залежності від представлених депутатів виходить так, що від БПП буде 9 представників, НФ буде мати 6, а Самопоміч взагалі 2, тобто все буде під контролем Петра Олексійовича і всі рішення будуть по суті прийматись тільки за згоди його партії, якщо наприклад БПП не підтримає якісь закон, реформу чи рішення, то НФ і Самопоміч не зможуть своїми голосами прийняти це рішення оскільки потрібно більшість голосів (НФ і Самопоміч разом будуть мати тільки 8). 

   Що стосується партії Самопоміч, ця партія виставила свої вимоги щодо формування коаліції і чітко зазначила, що вона не підтримує пропорційний принципі входження в раду коаліції, а наполягає на однаковому представництві, одна чи дослухаються до цієї молодої і амбітної парті професіоналів не відомо, але їхнє представництво у ВР в складі 35 депутатів не дає їм можливості тиснути будь-якими іншими способами, та і самі партії БПП і НР не до кінця ще знають що явля' собою ця партія.

   Отже, робимо висновок, БПП, який не займає вже перше на парламентських виборах всіма силами старається довести і показати, що ВР буде таки діяти під їхнім впливом і за їхнім бажанням. Звідси можна зробити один висновок, нічого не вчить нашу країну історія, не розумію чим керувались люди коли йшли голосувати за БПП і що це їм принесло, не можна змінити чи реформувати країну зі старими політиками, які стараються зберегти свій вплив, поділити парламент. Про які реформи чи коаліцію, а тим більше єдність може йти мова, якщо кожен "тягне ковдру в свою сторону". Самопоміч вже стараються віддалити, НФ і БПП бються за першість у раді. 

  Кого ми обрали до Ради: нову Верховну Раду чи нову Верховну Зраду?, яка дальше продовжує ділити вплив і місця в парламенті, а у ЗМІ декларують про припинення квотного утворення уряду. Відповіді на всі ці запитання дасть нам час, а поки продовжуємо спостерігати чи не приведуть їхні дії до нового майдану.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: #вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.