Вперед до путінізму, або дурдом «Веселка»

11 серпня 2014, 17:31
Власник сторінки
Активіст "Лівої опозиції"
0
100

Доводиться визнати, що переповідати «витівки» цензорів з Нацкоммору – вже неактуально. Найближчим часом їх повністю переплюнуть колеги з більш поважних структур — зокрема, Держкомтелерадіо та Держкіно

Доводиться визнати, що переповідати «витівки» цензорів з Нацкоммору – вже неактуально. Найближчим часом їх повністю переплюнуть колеги з більш поважних структур — зокрема, Держкомтелерадіо та Держкіно. Саме з ними будуть пов’язані спроби звузити простір свободи, а також скандальні факти протидії фантомним загрозам. Замість того, щоб викорінювати справжні проблеми, як-от соціальна нерівність та відчуженість влади від суспільства, буде впроваджуватися підозрілість до будь-якої правдивої та критичної інформації під гаслом захисту інформпростору.

Для порівняння, бюджет НЕК складає кілька мільйонів гривень, тоді як у Нацкомтелерадіо – аж до 817 млн. гривень (при чому бюджетне урізання їх не дуже торкнулось). Серед пропозицій цього органу — кримінал за "умисне поширення хибної соціально значущої інформації" (привіт «закону про наклеп»). На відміну від НЕК, Держкіно (очолене свободівцем П.Іллєнком) зможе реалізувати репресивні повноваження. Так, нардеп М.Княжицький пропонує надати органу право штрафувати будь-кого, хто розмістить (у т.ч. в Інтернеті) фільми, «в яких міститься популяризація, агітація, пропаганда тощо будь-яких дій правоохоронних органів, збройних сил, інших збройних, військових чи силових формувань держави-окупанта, а також в яких популяризуються цінності кримінальної субкультури». Чи буде хтось довго замислюватись над розмитістю цих ознак тоді, коли мовляв доля країни у небезпеці?

Не клишоногі карикатурні бюрократи, а люди, добре знані з представниками мас-медіа, будуть стояти за посиленням диктатури путінського зразка. «Ігри» з інформаційною політикою — це завжди небезпечно. Особливо у країні, де немає опозиції панівному консервативно-націоналістичному курсу. Зрештою, подібні ініціативи унеможливлюють виникнення такої опозиції у майбутньому.

Те, що такі органи не будуть соромитись співпраці з праворадикальними мракобісами підтверджує навіть ця урочиста новина з сайту Комітету, де говориться про передачу книжок видавництва «Веселка» бійцю батальйону «Азов», прикрашеному характерною символікою. Але це, так би мовити, лише "прищики" на тілі країни, яка всерйоз говорить про створення аналогу Міністерства правди.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: цензура
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.