Прокоментував щойно обнародувану програму дій Кличка

09 липня 2014, 12:36
Власник сторінки
журналіст
0
65

Програма Кличка хороша і якісна - в ній багато корисних речей. Не все, правда, що я хотів би побачити, але, зрештою, це пріоритети В. Кличка, а не мої.

Послухав презентація Програми першочергових кроків Київського міського голови В.Кличка. Багато того про що я регулярно (чи не регулярно) говорю, чого вимагав від екс-мера Києва Л.Черновецького і очільника КМДА О. Попова. Тепер мер і голова КМДА В. Кличко сам назвав ці проблеми - це великий плюс

Програма Кличка хороша і якісна - в ній багато корисних речей. Не все, правда, що я хотів би побачити, але, зрештою, це пріоритети В. Кличка, а не мої. 

Приміром, В. Кличко хоче визначати якість роботи районів по тому, як вони реагуватимуть на скарги громадян. Це весело. Мій досвід говорить, що при відсутності райрад і повноважень у райдержадміністрацій (в тому числі і бюджетів), реагувати на скарги громадян район може, а виконувати вимоги громадян має усе ж мерія, хоча і у неї далеко не на все є повноваження. Деякі вимоги взагалі виконати неможливо, бо вони виходять за рамки законодавства і бюджету.

І все ж, важливо, що Програма обнародувана (щоправда поки що лише в усій формі, бо тексту цієї програми так і хто і не зміг отримати). Переконаний, що вона має бути обговорена і доповнена на вимогу громади. І громада може тепер контролювати дії Кличка і мерії не лише виходячи з розрізнених інтересів громади, не лише з розмитих передвиборчих обіцянок, а й з сьогоднішніх конкретних обіцянок і планів. 

Планую уважно перечитати цю програму, коли вона з’явиться у письмовому вигляді, і запропонувати доповнення. Поки головна проблема, як на мене, це відсутність конкретних дат. Бо наразі не зрозуміло, це програма дій на 500 днів до перевиборів (якщо так, то тоді можна буде вже через півтора роки питати у В. Кличка і УДАРу про її виконання) чи абстрактна програма «на завжди»?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.