"Негідні" бронежилети для батальйону "Вінниця" - провокація?

08 липня 2014, 16:28
Власник сторінки
0
28

Публікація про нібито "негідні" бронежилети для батальйону "Вінниця" - провокація, дезінформація чи приклад паніки?

У низці вінницьких ЗМІ було розміщено матеріали, що поставлені за рахунок обласного бюджету до батальйону "Вінниця" бронежилети - неякісні (http://vn.20minut.ua/Vid-Chytachiv/bronezhileti-oliynika-bto-vinnitsya---pidrobka-prostrilyuyutsya-z-avto-10406045.html )

 У зв'язку із цим анонімний автор робить висновок - "все пропало", на бронежилетах хтось нажився, а українські вояки йтимуть у бій без захисту.

Це - яскравий приклад ведення інформаційних війн. Береться сумнівний привід, обгортається у павутинні пліток та припущень і робляться неадекватні висновки. Мета? Спровокувати паніку у середовищі вінничан. Збентежені родичі вояків, за задумом дезінформаторів, мають зривати роботу військових комісаріатів, вимагаючи повернення солдат. Дрібниця? Але під час війни дрібниць не буває. У тому числі й на інформаційному фронті.

Тепер детально. Автор стверджує, що бронежилети пробиваються з відстані 10 метрів. Це правда. Однак "випробування" проводилися не з АК, як пише анонім, а зі снайперської гвинтівки, яка з подібної відстані з легкістю пробиває найкращі засоби особистого захисту. Ще б з гармати зробили постріл...

Далі робиться висновок - із-за цього вінничани несуть втрати. Зокрема, загинув вояк з Могилева-Подільського.

Факти говорять про інше - бронежилети були доставлені вчасно. Загиблий - Андрій Бровинський - був смертельно поранений осколком у голову під час минометного обстрілу, від чого жоден бронежилет не врятує.

Однак дезінформатор продовжує волати: "Зрада!", "Недбалість!", "Провокації!" І роить "висновок" - в усьому винна влада.

Так, справді. Ця публікація є провокацією. Тому хочемо закликати усіх вінничан - не реагувати на відверту дезінформацію, яка вигідна лише сепаратистам. Саме вони намагаються розколоти українське суспільство, внести розбрат, перевівши провину за загибель військовиків з озброєних до зубів терористів на абстрактну "владу".
Вінничани! Будьте пильними. Йде війна. І на інформаційному фронті вона не менш запекла, ніж в оковпах.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.