ЗА СЛАНЦІ

17 червня 2014, 22:54
Власник сторінки
Помогать людям
1
99

під маскою «СЛАНЦЮ» ми віддаємо ВСЕ, а наших "Вуглеводних” на Юзівській ділянці не мало

Поряд з інформацією про результати Антитерористичної операції, деінде з’являються одинокі повідомлення, що причиною конфлікту все ж таки є боротьба за ресурси чи проти ресурсів, зокрема, причиною є родовища так званого «сланцевого» газу, які розташовані в Донецькій та Харківській областях. Головне, що центр родовища, як раз знаходиться неподалік міста Слов’янськ, яке наче заворожене, знаходиться в епіцентрі проведення всієї АТО.

Цікаво, що наряду з проведенням військової операції на Сході України сучасні керівники держави якось позабули, що в минулому році, знаходячись в опозиції до минулої влади та президента Януковича, вони несамовито галасували про незаконність та протиправність підписаних угод з корпораціями Shell та Chevron на видобуток «сланцевого» газу, як завзято виступали представники опозиції про недопустимість видобутку, оскільки підписані контракти є здаванням національних інтересів.  Ніхто з них не піднімає питання, що вказані корпорації мають неймовірні податкові пільги.  

В даний час, саме завдяки народу України, а не власній діяльності, колишня опозиція отримала можливість керування країною і якось миттєво позабула про незаконні та протиправні угоди зрадника Януковича з корпораціями Shell та Chevron.

Протягом березня-червня в країні відбувається АТО, яке більше супроводжується інформаційним протистоянням України та Росії  у видачі інформації в ЗМІ. Це поряд з тим, що жителі Східної України фактично є заручниками затяжної військової операції, яка приводить тільки до одного - звільнення території, яка визначена в додатках до контракту укладеного з корпорацією Shell. 

Виникає питання, чому тільки зараз пішла мова про так званий «коридор» для біженців, чому хаотично відбувається групування військ в АТО, чому не залучають дійсних військових спеціалістів, а формують незрозумілі військові формування, які діють на межі закону, чому армію та вказані новоформування фактично народ України годує та одягає «з рук», дякуємо, що не просять волонтерів повоювати, хоча не здивуюсь, якщо і таке відбувається.

Складається враження, що іде лише імітація Антитерористичної операції, інакше ці дії влади не назвеш. І це  лише розпалює ворожнечу між Україною та Росією, а комусь це дуже вигідно. 

В цьому протистоянні дві країни де факто знаходяться у стані потенційної війни, яка вигідна всім, хто охаючи із-за кордону,кричить: «Біжіть, вбивайте, рятуйтесь», а може справді в думках там інше: «Звільняйте територію». Задамо питання:«А хто виграє у цьому протистоянні, у будь-якому випадку, кому потрібна вільна територія на якій можна без зайвих демонстрацій паплюжити екологію та викачувати ресурси?»

Звичайно хтось скаже, що «сланцевий» газ лише припущення, і взагалі не має ніякого відношення до дійсних причин протистояння, а Росія лише просто зненавиділа свого сусіда. Тоді, звичайно, розірвання або призупинення контрактів з корпорацією Shell та Chevron просто не вплинуть на ситуацію в країні, і ненависть просто продовжиться.

Але зазирнемо в історію. У вісімдесятих роках минулого століття саме падіння ціни на нафту стає початком кінця великого та могутнього Радянського союзу, який здебільшого дохідну частину отримував саме із торгівлі надрами. Так і зараз непідготовлена економіка Росії може не витримати потрясіння у вигляді українського газового проекту. Але чи буде цей проект українським - ще велике питання.

Протягом минулого року хто тільки не піднімав ці питання, що в угоді закладено кабальні умови розподілу видобутого газу і Україна фактично нічого не отримає окрім вбитої екології. Зараз тиша! Ніхто про це не каже ані слова, новобраний президент в передвиборчій програмі заявив, що Україна буде газово незалежна саме через СВОЇ запаси «сланцевого» газу. АЛЕ! Якщо дійсно новообраний президент стоїть на стражі національних інтересів, він перший повинен розуміти, що газова незалежність починається від можливості самостійно розпоряджатись ВЛАСНИМ ресурсом і хто, як не новий президент в діалозі з Росією може мати суттєві важелі, а не віддавати їх іноземним комерційним структурам.   

Читач напевно замислився, чому термін «сланцевий» протягом статті взято у лапки, а це саме тому, що згідно підписаному з корпорацією Shell контракту предметом видобутку є – Вуглеводні, до яких віднесено: (взято із контракту) "Вуглеводні” означає Сиру Нафту, Газ, Побічні Продукти та будь-які та всі  інші вуглеводні, які відкриті в результаті Нафтогазової Діяльності та/або видобуваються згідно із цією Угодою. А термін “Газ” (згідно контракту) означає горючу корисну копалину, яка є сумішшю вуглеводнів та  невуглеводневих компонентів в газоподібному стані при стандартних умовах  (тиск при 760 мм ртутного стовпа та температурі 20 градусів за Цельсієм), яка включає в себе, поміж інших, будь-який природний газ, супутній газ, газ сланцевих товщ, газ щільних порід, газ центрально-басейнового типу та/або газ (метан) вугільних родовищ.

Тобто, зрадник Янукович підписав протиправний контракт саме на видобуток іноземною компанією ВСЬОГО українського, що віднесено до ВУГЛЕВОДНИХ. Добре хоч славнозвісний «сланцевий» серед цього всього згадали і вписали.

Ось саме тут і криється вся ПРАВДА, чи в нашому випадку для народу України – КРИВДА, дійсні сланцеві родовища знаходяться в сланцевих породах на глибині близько 1,5-2,5 кілометрів і добувається такий газ за допомогою горизонтальних свердловин, що проходять паралельно водоносних горизонтів. ПРИРОДНИЙ ГАЗ УЩІЛЬНЕНИХ ПІСКОВИКІВ, в дійсності, а не сланцевий, який корпорація Shell НАЧЕБТО планує добувати в своїх українських проектах на суші, залягає на глибині 3-5 кілометрів. Його планують добувати за допомогою вертикальних і похилих свердловин. Чому корпорації Shell створювати собі такі КОШТОВНІ труднощі, коли в деяких випадках таке буріння буде наче мировий рекорд. На прагматичних, скупих заокеанців це не схоже.

А саме тому, що під маскою «СЛАНЦЮ» ми віддаємо ВСЕ, а наших "Вуглеводних”  на Юзівській ділянці не мало, просто гляньте на карту родовищ і все стане ясно.

Отже, саме навіть з цих причин новообраний президент може проявити себе, як патріот України, а інші колишні опозиціонери заради національних інтересів відповідно підтримають його ініціативу щодо розірвання протиправних контрактів з  корпораціями Shell та Chevron.

Хоча в контракті текст, як-то кажуть спеціально «по-дибільному написаний» і так просто, його не розірвати, Держава, якщо бажає в односторонньому порядку розірвати договір повинна повідомити про це за 180 днів (хоча у іншої сторони такого обмеження нема).

Але і тут можна скористатись існуючою, на жаль тяжкою ситуацією,  і на допомогу президенту і владі, пропонуємо, зокрема такий «фінт ушами», термін “Форс-Мажор” в КОНТРАКТІ означає по відношенню до будь-якої Сторони будь-яку подію або випадок будь-якого характеру, які непідвласні такій Стороні, зокрема: стихійні лиха, ВІЙСЬКОВІ ДІЇ або ВІЙНА (оголошена або не оголошена), ДІЯЛЬНІСТЬ ПАРТИЗАНІВ, ТЕРОРИСТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ, акти саботажу, блокада, пожежа, страйки, заколоти, ПОВСТАННЯ, МАСОВІ ЗАВОРУШЕННЯ, … Отже, на сьогодення підходить майже все, навіть ПАРТИЗАНИ.

У такому випадку Жодна із Сторін не несе жодної відповідальності за будь-яке невиконання або затримку у виконанні будь-якого зобов’язання за цією Угодою, якщо та в тій мірі, в якій така неспроможність є наслідком Форс-Мажору. А значить можна, як мінімум зупинити всі роботи, провести експертизу вже наробленого нашій екології та протягом 180 днів не ВІДДАВАТИ наші ресурси, а потім розривати в односторонньому порядку КОНТРАКТ.

І якщо буремний ПІВНІЧНО-СХІДНИЙ сусід підтримує сепаратизм в регіоні через ГАЗОВІ питання, його підривна діяльність піде на спад, а головне ПРЕЗИДЕНТ виконає ВОЛЮ народу через відстоювання національних інтересів та «знешкодження» негативних наслідків Януковича.

Може саме ця ситуація і може довести, чи ми отримали дійсно владу, яка діє заради інтересів ДЕРЖАВИ чи отримали чергових ЗАСЛАНЦІВ.

П.С.

Юзівська ділянка знаходиться у Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному  басейні на території двох областей: Донецької (Краснолиманський, Слов'янський, Олександрівський, Костянтинівський, Артемівський, Добропільський і Ясинуватський райони) і Харківській (Балаклійський,  Ізюмський і Барвінківський райони). Розмір ділянки становить 7886 км2. НІЧОГО НЕ НАГАДУЄ?..  Може МЕЖІ АТО?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Янукович,продажа,національні інтереси
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.