Яким має бути український політик після Євромайдану?

17 червня 2014, 20:16
Власник сторінки
0
844

Політик – це...

Політик – це людина, яка займається політичною діяльністю, та насамперед , яка представляє інтереси нації; також – це професія, в якій потрібно бути професіоналом, який розбирається в політиці, і чітко розуміє та аналізує кожен свій крок.

Кінець 2013-го та початок 2014-го року були дуже насиченими. Це було початком Євромайдану. Майдан – це результат того, що творила наша не надто мисляча влада. Метою протестувальників, яких просто довели, було прагнення до безпеки та кращого життя в своїй рідній Батьківщині. Я впевнена, що майдан ще не закінчений. Зараз все докорінно змінилося. Раніше люди терпіли, мирилися з усім, що підносили нам політики та чиновники. Але у всього є своя межа і було вже занадто пізно…

Перш за все, і так мене виховали батьки, Я – громадянин. Я хочу жити в країні, в якій буде щаслива моя сім’я, мої діти та все наступне покоління. Проте діюча влада не спроможна надати цього і неодноразово нам це довела.

Наразі ми бачимо боротьбу осіб за владу. В демократичному суспільстві за владу змагаються ідеї, які можуть бути втілені командами, які обираються громадянами. Саме тому, я хочу висловити свою думку з цього приводу.

Не будемо ідеалістами і визнаймо вже, що на даний момент в Україні не існує чесних політиків. Тому, сучасний політик повинен мати провідний , продуманий та чіткий план для України, як він буде втілювати цей ідеал. Тоді він буде обраний тими людьми, які підтримують його ідеї.

Немає сумніву, в нашій країні терміново потрібно розділити політику від бізнесу. Політика – для політиків, бізнесмени для бізнесу. І між політиками та бізнесменами створювати діалог. Який і буде призводити до взаємовигідного співробітництва між ними.

Політик має захищати інтереси більшості громадян, або хоча б інтереси своїх виборців.

Політик має бути:
- розумним та освіченим ;
- проукраїнським демократом, який має орієнтир на Євросоюз, але водночас може знайти спільну мову з Кремлем ;
- відкритим для народу. “Відкритий політик – той, що викликає довіру(с)” ;
- зацікавленим у розвитку науки та культури. Освічені люди – майбутнє нації! ;
- принциповим у питаннях корупції. Тобто, навіть якщо буде можливість заробити купу грошей – для нього повинні бути вище цього інтереси народу ;
- патріотом своєї держави ;
- людиною, яка не спирається на власні емоції, бути в курсі всіх проблем зсередини, а не по паперах, мати опору з однодумців та команди;
- з сучасними та прогресивними поглядами ;
- відповідальним за свої слова та вчинки.

Я вважаю, що дуже вдалим прикладом для сучасних можновладців є Петро Конашевич-Сагайдачний. Він – один з небагатьох, хто щось зробив для своєї країни. Саме під його командуванням козаки отримали найбільшу кількість перемог проти турко-татарських агресорів. Свою політику Сагайдачний побудував на компромісах та дипломатії. Приклад: Річ Посполита. Він до останнього намагався з ними порозумітися.

Петро Конашевич розбудовував церкви, школи; вкладав багато сил і грошей у розвиток культури і науки. Всі знають з історії, що коли Гетьман Петро почав відчувати на собі натиск польської влади – то він із військом одразу приєднується до опозиційного руху укр.міщанства проти Речі Посполитої. Оберігаючи найбільші моральні цінності свого народу, воїн Петро Сагайдачний не боячись за своє життя сміливо вступав у боротьбу.

Гетьман Петро Сагайдачний – приклад мужності, патріотизму та безмежної любові до своєї рідної землі.

Анастасія Гордієнко

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Гетман Сагайдачный,політика,майбутнє,Евромайдан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.