Як Кличко здавав партію “УДАР”

08 травня 2014, 10:58
Власник сторінки
4
86
Як Кличко здавав партію “УДАР”

Відмова Віталія Кличка балотуватися у президенти України та об’єднання партійного списку “УДАРу” з порошенківською “Солідарністю” ставить хрест не стільки на політичній кар’єрі чемпіона, скільки на пе


Порошенко буде створювати типову пропрезидентську структуру, до якої бігтимуть чиновники усіх рангів, бізнесмени для захисту своєї справи, кар’єристи та усі ті, хто, змінивши не одну партію, певний час хотів би “пересидіти” під егідою вищої влади.

 
Така партія буде виказувати щоденний “одобрямс” політиці влади (а ми маємо великі сумніви, що у сенсі захисту соціальних прав громадян вона буде ефективною), “радувати” громадян офіціозом з кращих радянських часів та вибудовувати жорстку вертикаль субординації на всіх рівнях.
 
Кістяк “УДАРу” від такого “сусідства” переламається дуже швидко. Крім того Кличко, який відмовився від президентських амбіцій просто не матиме морального права критикувати будь-які дії нової влади, оскільки він публічно підтримав Петра Порошенка у його змаганнях за владу.
 
До того ж, мовчання Кличка з приводу уже анонсованого урядом підвищення комунальних тарифів, скасування пільг та інших “покращень”, без втілення яких МВФ відмовиться кредитувати українську економіку, навряд чи додадуть йому популярності серед киян.
 
З Кличка був непоганий опозиціонер за часів режиму Януковича, хоча б тому, що боксер зі світовим ім’ям мав імунітет проти кримінальних переслідувань. Однак функціонер і адміністратор з нього, судячи з усього, виявиться “ніякий”. І ця недолуга спроба “розпочати зміни з Києва” так і залишиться у кар’єрі Кличка останньою.
 
Ще гірший сценарій може відбутись в разі програшу Кличка на київських виборах.
 
Тоді наступними виборами для нього стануть вибори в Жмеринську районну раду, де він піде третім номером в списку від партії «Солідарність».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Кличко,Фронт змін,УДАР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.