Сепаратисти Донбасу: Роберт Доня. Чим закінчуються претензії на «шапку Мономаха»

16 квітня 2014, 10:48
Власник сторінки
журналист
0
301
Сепаратисти Донбасу: Роберт Доня. Чим закінчуються претензії на «шапку Мономаха»
Роберт Доня

Скільки у самопроголошеній «Донецькій республіці» губернаторів – один бог знає. Прості донечани не знають, що робиться у кублі сепаратистів – будинку ОДА.

Ватажки самопроголошеної квазі-держави остаточно відгородилися від мешканців Донеччини у захопленій ними облдержадміністрації. Зараз достеменно не відомо, скільки їх там. Хто ними керує, хто їх надихає і хто підтримує.

 

Інформація про вимоги сепаратистів, їхнє керівництво, цілі і завдання вельми суперечлива. Щодня лунають нові вимоги, під істеричне вищання: «Услыште нас!»

 

А кого чути? Якщо і вести переговори, то з особою, що представляє цих людей, або уповноваженими переговірниками. Тим часом, є інформація про мінімум чотирьох самопроголошених губернаторів і одного і (поки що) такого ж президента.

 

Тож, знайомимо з усіма цими фігурантами  майбутніх кримінальних справ. Щоб, як кажуть дурість кожного з них бачили усі!

 

Роберт Доня був заступником «народного губернатора Донбасу» Павла Губарєва у момент, коли того арештували і відправили у Київське СІЗО. Тоді Доня організував мітинг у Донецьку в підтримку свого арештованого шефа. Після цього їхні стежечки розійшлися.

 

Губарєв у «малявах» із СІЗО наполягав: його наступником на хиткому  кріслі «народного губернатора» зайняла його дружина Катерина. Але Роберт Доня зрозумів, що нема сенсу ділити «кеш» з Росії на підтримку сепаратизму з Катериною Губарєвою. І особисто умовив її виїхати в Росію. Мовляв, є небезпека життю її та трьох маленьких дітей з боку «бандерівців». Катерина Губарєва після затримання чоловіка була дезорієнтована, і піддалась на умовляння заступника і друга чоловіка. Зібрала дітей і манатки, і дременула в Рашу.

 

А Роберт Доня тим часом продовжував мітингувати. Але заклики про звільнення Павла Губарєва звучали все тихіше, а потім і зовсім не стали з трибун їх проголошувати. А в кінці березня Роберт Доня оголосив себе не в.о., а «народним губернатором Донбасу».

 

Тим часом Катерина Губарєва почала писати гнівні листи Доні і у соц. мережах, і передавала з посильними. Але Доня відповів, що розійшовся у політичних поглядах з Губарєвим. І він тепер у Донецьку «нуль без палочки».

 

«Пользуясь отсутствием Павла многие радикальные элементы, многие провокаторы, прикрываясь его именем, пытаются взять протест на себя и вести его в сторону погромов и разрушений. Павел никогда не ставил нам таких задач. Мы не нацисты, мы не фашисты, мы не разрушаем свой город, мы не убиваем людей. Я связалась с организатором (акций – Ред.) Робертом Доней. Он сказал, что он вышел из наших рядов, из "Народного ополчения Донбасса". Теперь у него своя организация. И всю ответственность за проведение этих мероприятий он берет на себя», - сказала другина Губарєва після розгону мітингу євромайданівців у донецьку та вбивства 22-річного активіста «Свободи».

 

Тим часом СБУ в Донецькій області поклало край переписці. І 4 квітня затримало Доню та розпочало кримінальне провадження стосовно громадянина України Роберта Доні за статтями 294 (масові заворушення) і 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України . Повідомляє прес-центр СБ України.

 

Йому оголошено про підозру у причетності до масових безладів в Донецьку 15-16 березня ц.р. і закликам до захоплення органів державної влади (будівель Донецької обласної державної адміністрації , управління Служби безпеки України в Донецькій області та Донецької обласної прокуратури).

 

Суд постановив, застосувати на час слідства до Доні санкцію про арешт. Другого самопроголошеного «народного губернатора» відправили у Київське СІЗО, де він відпочиває на нарах у камері поряд з Губарєвим, якого зрадив.

 

P.S. Як бачимо, життя у Донецькому паноптикумі сепаратистів вирує! Але це ще ягідки. Найцікавіше попереду!


https://www.youtube.com/watch?v=psN5Y3NSMvI

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.