ВІЙНА З РФ 2014. ПАНДЕМІЯ ГРИПУ 2009

13 квітня 2014, 17:34
Власник сторінки
Журналист
0
114
ВІЙНА З РФ 2014. ПАНДЕМІЯ ГРИПУ 2009

Однаковий почерк передвиборчих технологій

Історія повторюється по колу. Сьогодні, як і в 2009 році, українцям знову навіюють панічні настрої. Тоді вони пов’язувалися зі свинячим грипом, а нині – з загрозою вторгнення російських військ та з боротьбою із сепаратистами. Як і 5 років тому, все, що зараз відбувається, як на мене, має відверто політичний присмак і асоціюється з наближенням президентських перегонів. 

Політична пандемія

Восени 2009, усвідомлюючи свою можливу поразку, кандидатка у президенти Юлія Тимошенко почала активно рятувати всю країну від свинячого грипу. Щодня у своїх зверненнях вона розповідала про закупівлю таміфлю чи війну проти "нечистих на руку" аптекарів. Уся ситуація з пандемією звелася до того, що увага суспільства була прикута до цієї проблеми. На тлі подій чинний прем’єр-міністр шаленими темпами нарощувала свої рейтинги та медіаприсутність на центральних телеканалах. Під час пандемії широко обговорювали ідею введення надзвичайного стану та переносу дати виборів. Але вона не була реалізована, позаяк існував великий ризик економічних проблем у країні і погіршення рейтингів Тимошенко.

Тоді теперішній однопартієць Юлії Володимирівни, Арсеній Яценюк заявляв, що уряд штучно нагнітає паніку для того, аби переключити увагу населення від реальних проблем. Деякі ЗМІ навіть опублікували низку матеріалів про те, що свинячий гри є звичайною політичною технологією, мета якої наростити рейтинги леді Ю.

"Ставка" Тимошенко не зіграла. Юлія Володимирівна програла вибори у другому турі й опинилася у в’язниці.

Політична війна

Після Революції гідності та повернення Тимошенко у велику політику ціна перемоги однозначно зросла. Адже програш для Юлії Володимирівни зараз – це повний крах для її команди та політичної сили "Батьківщина". Маючи занадто мало часу, аби набрати потрібних обертів для перемоги у передвиборчих перегонах, їй набагато вигідніше перенести вибори на більш пізній час. Механізм для цього є – все те ж введення надзвичайного стану. При соціології, яка пророчить очевидну поразку Тимошенко у другому турі та перемогу Петра Порошенка, призупинення виборчого процесу є ідеальним варіантом для ЮВТ.

Де-факто, керуючи країною через в.о. президента Олександра Турчинова, Тимошенко може зайняти вичікувальну позицію для того, аби за найбільш сприятливої нагоди де-юре зайняти пост глави держави. А наразі ми маємо інформаційний простір, заповнений новинами про конфлікти на сході, який уміло відволікає від економічних проблем країни.

Підтвердження цього – бездіяльність силового корпусу влади, який щойно 13 квітня почав антитерористичну операцію у східних областях. Її проведенню передувало термінове засідання РНБО, у якому, за словами активістів Автомайдану, чомусь брала участь леді Ю. Наскільки ефективною буде ця операція – покаже час, а нерішучість влади до сьогодні дала можливість пробратися на територію України великій кількості російських диверсантів та працівників ГРУ, які продовжують дестабілізувати ситуацію в регіонах.

А поки криза в Україні все поглиблюється, питання проведення президентських виборів ставиться під великий сумнів. Однаковий стиль політичних маніпуляцій для "розкачки" ситуації всередині країни і заробляння на цьому таких потрібних балів президентського рейтингу наштовхує на роздуми: кому це вигідно та хто за цим стоїть? 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы Президента Украины 2019 новости,Юлия Тимошенко,президент,вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.